POMÓŻCIE MI PROSZĘ - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 03 gru 2008, 14:39

09:38 POMÓŻCIE MI PROSZĘ
wysłane przez ~Danka dnia 2008-12-03 09:38:21

~Danka

Jestem najemcą mieszkania komunalnego w kamienicy,w której utworzono wspólnotę mieszkaniową.W obecnej chwili zamontowano bramę wjazdowa na pilota.Lokatorzy,którzy wykupili mieszkania mają je na koszt wspólnoty,ja muszę zapłacić 60 zł,i tak jest w sumie ze wszystkim,czy jest to klucz do piwnicy,czy coś innego za wszystko muszę płacić .Wiem też,że zakład komunalny wpłacapieniądze za mnie na konto wspólnoty.Najgorsze jest to,że wsplnota nie chce dać mi za nic za co płace rachunków ,ja muszę płacić zarządcy do ręki a on pokazuje czasem mi fakture ogólną która wystawiona jest na wspólnotę i wlicza ją do rach. wspólnoty.
Czy wspólnota ma prawo tak postępować i czy żeczywiście ja muszę za wszystko płacić? Na wiosne ma byćwymieniany dach i aż się boję ile będe musiała się do niego dołożyć.
Czy jest na to jakieś prawo,ustawy czy coś żebym mogł jakoś z tego wybrnąć.Na wykup mieszkania niestety mnie nie stać :(

Proszę pomóżcie mi!!!

~Danka

Napisano: 05 sty 2009, 13:01

Nie jestem pewna czy musisz płacić i czy wspólnota może cos na Tobie wymusić. Zwróc się do zarządcy ( gminy ) tam gdzie płacisz czynsz. Właściciele płacą fundusz remontowy stąd maja uzbierana kase na remonty a najemcy płacą czynsz i wydaje mi się że to jest właśnie po to aby dokładac się do tych remontów. Jeśli za coś płacisz to wspolnota musi dac ci fakturę, jeśli tego nie robi to znaczy że coś kręci.
Zwróć sie do Gminy z tym problemem , koniecznie na piśmie opisz wszystko i czekaj na odpowiedz
~xxx

Napisano: 20 lut 2009, 17:55

WÓZEK DLA MIRKA

Potrzebny mi wózek model Optimus 2. Rozwijający prędkość do 15 km/h. Z większym akumulatorem, ponieważ oryginalny szybko rozładowałby się. Pojemność akumulatora wynosi 220Ah i muszę mieć ręcznie regulowane podnóżki dlatego że mam nogi w wyproście

Kontakt:
e-mail: mirekb19@wp.pl
GG 12554658

~ MIREK

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem