pomóżcie prosze - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 lis 2014, 11:47

dłużnik nie stawił sie w określonym terminie na wywiad, dopiero jak dostał zakończenie postępowania w sprawie uchylania się to zjawił sie u mnie. co mam teraz robić? mimo tego decyzja o uchylaniu się?
ktosik

Napisano: 14 lis 2014, 11:53

zakończenie postępowania ?? myślę ze wszczecie postepowania??
sa dwa zdania w tym temacie- wybierz jakie ci pasuje- jedni umarzaja postepawanie- drudzy- nie- tzn. ze jak juz wszczeli postepowanie to prowadzą je dalej- ja jestem w tych drugich
miał wyznaczony termin kiedy ma przyjść na wywiad, nie dopełnił tego obowiazku więc wszczełam postepowanie, wydaje decyzje o uchylajacym sie itd..
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 14 lis 2014, 12:20

on nie stawił się na wywiad - zrobiłam wszczęćie, pismo do komornika z zapytaniem o 50% - komornik odpisał - ja jeszcze robię zakończenie postępownia - i gdy mu wysłałam on zjawił sie na wywiad. Czyli teraz pisze informację z wywiadu i mimo tego wydaje mu decyzję o uchylaniu się?
ktosik

Napisano: 14 lis 2014, 14:04

zakończenie postepowania?? :shock: przeciez wydana decyzja jest zakończeniem postepowania no ale każdy widze robi po swojemu.
ja ciagne postepowanie dalej- czyli w twoim przypadku- wydałabym decyzje
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 24 lis 2014, 14:28

Decyzja administracyjna kończy postępowanie administracyjne natomiast przez jej wydaniem można wystosować do Strony zawiadomienie o zakończeniu postępowania dowodowego oraz uprawnieniach wynikających z art. 10. Jeśli dłużnik zgłosił się na wywiad przez wydaniem decyzji umarzamy postępowanie ws uchylania się od obowiązku alimentacyjnego. Takie też mamy wytyczne od wojewody.
mala_mi999

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x