dłużnik nie stawił sie w określonym terminie na wywiad, dopiero jak dostał zakończenie postępowania w sprawie uchylania się to zjawił sie u mnie. co mam teraz robić? mimo tego decyzja o uchylaniu się?
zakończenie postępowania ?? myślę ze wszczecie postepowania??
sa dwa zdania w tym temacie- wybierz jakie ci pasuje- jedni umarzaja postepawanie- drudzy- nie- tzn. ze jak juz wszczeli postepowanie to prowadzą je dalej- ja jestem w tych drugich
miał wyznaczony termin kiedy ma przyjść na wywiad, nie dopełnił tego obowiazku więc wszczełam postepowanie, wydaje decyzje o uchylajacym sie itd..
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
on nie stawił się na wywiad - zrobiłam wszczęćie, pismo do komornika z zapytaniem o 50% - komornik odpisał - ja jeszcze robię zakończenie postępownia - i gdy mu wysłałam on zjawił sie na wywiad. Czyli teraz pisze informację z wywiadu i mimo tego wydaje mu decyzję o uchylaniu się?
zakończenie postepowania?? przeciez wydana decyzja jest zakończeniem postepowania no ale każdy widze robi po swojemu.
ja ciagne postepowanie dalej- czyli w twoim przypadku- wydałabym decyzje
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Decyzja administracyjna kończy postępowanie administracyjne natomiast przez jej wydaniem można wystosować do Strony zawiadomienie o zakończeniu postępowania dowodowego oraz uprawnieniach wynikających z art. 10. Jeśli dłużnik zgłosił się na wywiad przez wydaniem decyzji umarzamy postępowanie ws uchylania się od obowiązku alimentacyjnego. Takie też mamy wytyczne od wojewody.