czy można robić tytuł wykonawczy z Sygnity. Dodam, ze od wczoraj mam wgraną nakładkę z dnia 07.11.2014r. i system nie generuje mi nowych tytułów wykonawczych. Nie wiem co robie źlę lub czego nie robię dobrze .
Zmieniłam właśnie parametry systemowe i teraz wychodzi mi nowy tytuł wykonawczy tylko zbija mi w nim całość należności w jedna łączną kwotę i wskazuje łącznie odsetki. No nerwa zaraz dostanę ......
Zmiany dla Poziomu Gminy/Marszałek
1. Dodanie możliwości powiązania dowolnej ilości wniosków, decyzji, odwołań i spraw do korespondencji.
2. Dodanie możliwości wydruku nowego tytułu wykonawczego w związku z Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 16 maja 2014 roku w sprawie wzorów tytułów wykonawczych stosowanych w egzekucji administracyjnej. Wydruk nowego tytułu będzie dostępny po przestawieniu parametru systemowego CZY NOWY WYDRUK TYTULU WYKONAWCZEGO na TAK.
Dodatkowo, jeśli dotychczas były wystawiane tytuły czteropozycyjne lub oddzielne tytuły jednopozycyjne na odsetki i należność główną, aby wystawiać nowe tytuły, parametr SPOSÓB OBSŁUGI TYTUŁU WYKONAWCZEGO należy ustawić na 2 (jednopozycyjny - łącznie należność i odsetki).
Nowe tytuły wykonawcze będą drukowane tylko jako tytuły jednopozycyjne.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim