Pomóżcie mi prosze WSZYSCY ! Dłużnik siedzący w więzieniu odwołal sie od decyzji decyzji zobowiazującej do zwrotu tzn ja sie zasugerowałam że to odwołanie od decyzji a to w sumie był wniosek o umorzenie wypłaconych świadczeń zaadresowany do nas .Z rozmachu wysłałam do SKO to było w styczniu 2014 SKO napisało że to był wniosek i to my powinniśmy sie ustosunkować. W czasie tego odwołania siedział dłużnik w wiezieniu. Wyszedł teraz jakos w marcu Był nawet na wywoadzie u nas Jak mam teraz postapić i czy w związku z postepowaniem mam zawiadomić o tym SKO ?
Błądzić rzecz ludzka, twój dłużnik też zbłądził. Rozpatrujesz szybko wniosek. Tyle. W razie pytań dłużnika, powiedz,ze zaistniały wątpliwości natury formalno-prawnej , które rozwiał Sąd.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
Za bardzo nie ma co udawać Dłuznik dostał ta sama odpowiedź ,że my omyłkowo skierowaliśmy do nich.
Kochani ja zrobie tak : Prosze powiedzcie jakźle chcę zrobic Odpowiem decyzją że nie zgadzam sie na umorzenie bo jest już w domu ma się zarejestrować podjąc prace i płacić Popre to art itp Dobrze ????