poplątana sytuacja - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 15 lip 2014, 13:07

poplątana sytuacja :postów kilkanaście ale za to odsłon ponad 700 :shock:
Czy jest szansa na uzyskanie odpowiedzi , wskazówek :!: :!: :!:
To pomagamy sobie czy nie z tą kartą :idea:
ola1213

Napisano: 15 lip 2014, 17:02

jeżeli ta córka studiuje to karty przysługują całej rodzinie. Ty wydajesz karty dla wszytskich z wyjątkiem tej córki. dla tej córki powinna wydac gmina w której mieszka.
Gość4

Napisano: 15 lip 2014, 20:39

Do ola1213
Przez rodzinę wielodzietną rozumie się rodzinę, w której rodzic (rodzice) lub małżonek rodzica mają na utrzymaniu co najmniej troje dzieci:
1) w wieku do ukończenia 18. roku życia;
2) w wieku do ukończenia 25. roku życia - w przypadku gdy dziecko uczy się w szkole lub szkole wyższej;
3) bez ograniczeń wiekowych - w przypadku dzieci legitymujących się orzeczeniem o umiarkowanym albo znacznym stopniu niepełnosprawności.
Studentka nie jest na utrzymaniu rodziców . Pracuje ( umowa zlecenia )i z Panem X tworzy związek małżeński . Nie ma podstaw do przyznania karty . Sorry :!:

Utrzymanie jest elementem definicji rodziny wielodzietnej . Na kim ciąży w pierwszej kolejności obowiązek alimentacyjny w stosunku do studentki w związku małżeńskim :rodziców studentki czy męża studentki :?: :?: :?: Zapewne znasz odpowiedź na to pytanie . ;) Tak ,Pan X . Jak wyłączysz studentkę z rodziny to jest to rodzina 2+2 .

Jeśli jeszcze nie prowadzisz formalnie takiego wniosku to tylko poinformować o braku możliwości wydania karty , o ile tak możesz zrobić .... W przeciwnym razie cała procedura :
§ 13. 1. Kartę przyznaje wójt właściwy ze względu na miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej.
2. Przyznanie Karty nie wymaga wydania decyzji administracyjnej.
3. Odmowa wydania Karty następuje w drodze decyzji administracyjnej.

Pozdrawiam CKIUF
CKIUF

Napisano: 17 lip 2014, 8:21

ola1213 pisze:poplątana sytuacja :postów kilkanaście ale za to odsłon ponad 700 :shock:
Czy jest szansa na uzyskanie odpowiedzi , wskazówek :!: :!: :!:
To pomagamy sobie czy nie z tą kartą :idea:
chyba nie bo ja nadal nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2014, 12:13

no i co nikt mi nie odpowie na moje zapytanie?
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2014, 13:03

Konkubentowi karta się nie należy , kobiecie i dzieciom tak i małżonkowi też jeżeli złoży wniosek
lusi5

Napisano: 22 lip 2014, 13:36

ale małżonek jest gdzieś w świecie nie mieszka w naszej gminie, to jak ma wystąpić?
anetag
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x