Decyzja od Marszałka wypłacić od 01.04. do końca okresu zasiłkowego członek rodziny nadal poza granicami, wniosek wprowadziłam już w kwietniu i powiedzcie mi co dalej?????????????????????? Jak to wprowadzić w Sygnity???????
u nas tak samo wniosek w rejestracji i kwalifikacji potem wszystkie decyzje-operacje-decyzja bez wniosku, później załatw bez kwalifikacji wniosek z rejestracji..i wszystko gra..hmm tak myślę;)
Mam taki sam problem, bowiem jak wprowadzi się wniosek a go nie zatwierdzą to nie chce się utworzyć decyzja, ponadto zastanawiam się czy tą decyzję jak zatwierdzę to z automatu wyśle się do CBB, a organem wydającym jest marszałek i to już oni zapewne zrobili.
Spróbowałam tak jak mówicie czyli wszystkie decyzje, decyzja bez wniosku i potem prowadzi normalnie do decyzji, trzeba podać numer decyzji- tylko jaki? ten co nadał Rops, podstawę prawną, uzasadnienie, uwagi do0 decyzji i świadczenia trzeba samemu wpisać od kiedy do kiedy i na kogo. Kurcze no nie wiem sam jak to ugryźć.
nie wiem czy poprawnie ale wpisuję wszystko to co jest w decyzji z ROPS. czyli podstawę prawną i uzasadnienie. plan wypłat sama utworzyłam. i wyszło. w sumie to i tak tylko w systemie pozostaje.