Poratujcie

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
NOWA-listopad

Poratujcie

Post autor: NOWA-listopad »

Mam obliczyć tylko dochód za 2015 małoznki . rozliczali sie wspólnie na pit 37. czy jest jakis wzór do obliczania każdego z nich . Wiem że to banał ale jestem nowa i nie ogarniam tego
nowa11

Re: Poratujcie

Post autor: nowa11 »

A czemu pit z 2015 a nie 2014?
NOWA-listopad

Post autor: NOWA-listopad »

Sorki 2014
nowa11

Post autor: nowa11 »

W PIT37 masz dochód zarówno osoby składającej Pit jaki i dochód małżonka rozliczającego się wspólnie z podatnikiem. Możesz zawsze poprosić o Pit- 11 za 2014r. :)
Gość

Post autor: Gość »

A nie prościej pobrać dochód z empatii. nawet przy wspólnym rozliczeniu z epodatków zawsze jest dochód rozdzielony, jeszcze mi się nie zdarzył wspólny
Gość

S
Gość pisze:A nie prościej pobrać dochód z empatii. nawet przy wspólnym rozliczeniu z epodatków zawsze jest dochód rozdzielony, jeszcze mi się nie zdarzył wspólny
Szczęściarz, ja już miałam dużo razy do rozdzielenia, tak tego nie lubię....
Gość

Dopiero teraz doczytałam że piszecie o dochodzie, myślałam że o rozdzielaniu podatku wspólnego z empatii :oops:
ss
Starszy referent
Zajmuję się:

Post autor: ss »

łaczny dochód obojga 30 000zł
dochód Pani 10 000zł
dochód Pana 20 000zł
podatek łączny 1000zł

podatek Pani: 10 000 x 1000/30 000
podatek Pana: 20 000 x 1000/30 000
ODPOWIEDZ