Do ELMERKA I INNYCH

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Anetka89

Do ELMERKA I INNYCH

Post autor: Anetka89 »

Elmerku i Inni poradźcie mi co mam zrobić w następującej sytuacji;
Pan miał pracę do końca października a jaśniej rzecz ujmując zwolnił się z dniem 02.10.2016r. lecz nie dostał od pracodawcy świadectwa pracy i wniósł do Sądu Pracy pozew o odszkodowanie z tytułu nie wydania w terminie świadectwa pracy i wydanie świadectwa pracy. Jednocześnie dnia 10.10.2016r. podjął nową pracę i w dniu dzisiejszym dostarczył zaświadczenie o zarobku netto po dodaniu tej kwoty do dochodu rodziny mam przekroczenie kryterium. I o to moje pytanie czy pracę z której Pan sam zwolnił się 02.10.2016r. i wniósł do Sądu pozew mam liczyć pod utratę pomimo, iż nie mam świadectwa pracy czy nadal liczę tą pracę ??? + oczywiście nowy uzysk ;)
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Do ELMERKA I INNYCH

Post autor: de Charette »

ja bym nie liczył tego dochodu już.
wziąłbym od niego oświadczenie, kopie pozwu, sprawdził w empatii ZUS.
Dochodu netto też bym nie brał
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Anetka89

Tylko w programie sygnity mam zakończoną decyzję i nie wpuści mnie już do systemu empatia, żebym pobrała tego Pana ZUS :( :( :(
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

hm, ja w swoim programie nie mam tego problemu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
rysia

Post autor: rysia »

my też mamy Sygnity i można drugi raz sprawdzić dane w empatii
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Wchodzisz we wszystkie wnioski, szukasz interesujący Cię wniosek i robisz normalnie weryfikacje czy to w ZUS czy US nawet jak wniosek został zakończony decyzją.
Anetka89

RYSIA a mogłabyś napisać jak to w programie zrobić bo jak wejdę juz na wszystkie decyzję i wybiorę już tego Pana to nie widzę żadnej opcji żeby pobrać z empatii ZUS :D :D
Anetak89

Post autor: Anetak89 »

Dziękuje voodoo podziałało, dziękuje wszystkim za podpowiedź jak rozwiązać tą sytuację :)
ODPOWIEDZ