poród-zaswiadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 kwie 2010, 15:09

należy się becikowe jeżeli osoba złoży wniosek wraz z zaświadczenie na którym jest napisane ze osoba tego dnia miała poród (wczesniej nie była na badanich)
~ola

Napisano: 22 kwie 2010, 15:16

nie miałam takiej sytuacji, ale raczej odmowa, bo w sumie to nie pozostawała pod opieką
~apsik

Napisano: 22 kwie 2010, 15:28

ja bym odmówiła
~ziuta

Napisano: 22 kwie 2010, 15:47

poród to ostatnia faza ciąży, a przy porodzie badania są
~aga

Napisano: 23 kwie 2010, 10:27

Pozostawanie pod opieką medyczną. Zaświadczenie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające co najmniej jedno badanie kobiety w okresie ciąży.
~ana I

Napisano: 23 kwie 2010, 10:29

bezpośrednio przed porodem też była badana
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2010, 11:41

Jeżeli będziemy uznawać, że karta informacyjna ze szpitala po porodzie jest zaświadczeniem, to po co te wszystkie zmiany w przepisach. Tylko nieliczne kobiety najpierw rodzą, a potem trafiają pod opiekę medyczną. W przepisach wyraźnie jest mowa o zaświadczeniu a nie o dokumencie jakim jest karta informacyjna - wypis.
~ana I

Napisano: 23 kwie 2010, 11:57

Zaświadczenie to potwierdzenie jakiegoś faktu. Potwierdzenie faktu znanego urzedowi jest wątpliwe, ale ... można go wymagać.
Inny problem to to o czym pisze Aga i Tom@s - badanie przez ginekologa na 2 min. przed porodem kwalifikowało by osobę do świadczenia. A zaświadczenie na potwierdzenie tego faktu powinna dostać bez problemu. Tak więc - sam poród dowodzi, że osoba pozostawała pod opieką :) Taki przepis. Jak to ktoś napisał: \"chyba, że urodziła w taksówce\"... :)
1) Interpretacje ministerstwa to przekonywanie, że w ustawie jest co innego niż tam faktycznie jest
2) Prawo i logika to dwa różne pojęcia
3) Czego nie ma w ustawie tego nie ma w ogóle
Kali
Praktykant
Od: 02 kwie 2010, 10:58
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2010, 14:11

a moja Pani urodziła w karetce w drodze do szpitala i niestety poród odebrał lekarz lae nie ginekolog ani położna . No i niestety klops nie ma becikowego, nie ma doadatku.
~sz

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x