posiłki - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 sie 2014, 7:42

W moim ośrodku dotychczas przyznawaliśmy dożywianie od września do końca roku kalendarzowego. Czy istnieją przeciwwskazania do przyznania świadczenia od września do końca roku szkolnego, czyli do czerwca? Oczywiście wcześniej aktualizacja wywiadu..
alicja2

Napisano: 04 sie 2014, 8:35

Nie ma żadnych przeciw wskazań aby przyznać an rok szkolny. Tyle,że jak zmieniła się w ub. roku ustawa (pomoc państwa w zakresie dożywania) to te ops-y co miały poprzyznawane na cały rok szkolny miały ogromne kłopoty.
ala1

Napisano: 04 sie 2014, 9:24

..no tak, biorę to pod uwagę..może na razie nie będzie żadnych zmian
ala1

Napisano: 05 sie 2014, 10:31

Chciałam się spytać, cze na decyzjach przyznających posiłki dla dzieci w szkole tez wpisujecie liczbę świadczeń w poszczególnych miesiącach, bo nam tak kazali
Wacek

Napisano: 05 sie 2014, 10:37

piszemy w decyzjach okres na jaki przyznajemy pomoc, formę posiłku i koszt jednostkowy-nic nie piszemy o liczbie świadczeń
t.franek

Napisano: 05 sie 2014, 13:47

ja bym się zastanowiła. posiłki płacone są głównie z programu, a program podpisywany jest na rok! Decyzja to zobowiązanie finansowe.
joana19

Napisano: 05 sie 2014, 14:30

NIE MOŻNA! nie należy zaciągać zobowiązań na 2015r. rok nie mając zabezpieczenia w planie finansowym. na dzień dzisiejszy nie znamy dotacji na to zadanie, może gdzieś. w listopadzie UST. o fin. publ. się kłania:)
nina12

Napisano: 05 sie 2014, 20:34

Zgadzam się... tak ustawa o finansach publicznych...

w takim razie świadczenia pielęgnacyjne bezterminowo, zasiłki stałe, okresowe szlak trafił... wszystko jest źle... czemu do dożywiania stosować inne zadania??

rozmawiałem z działem księgowości UW... nie widzieli przeciwskazań... ale każdy sobie rzepkę skrobie...
Rajski

Napisano: 05 sie 2014, 21:52

po pierwsze dla tego ,że tak budżet państwa jak i budżety gmin są uchwalane na rok od 1 stycznia do 31 grudnia
po drugie dla tego bo to jest program i rm może go w każdej chwili uwalić
po trzecie do końca nie wiadomo jaki będzie budżet na kolejny rok
po czwarte zasiłki okresowe powinny być analogicznie przyznawane
po piąte świadczenia pielęgnacyjne nie są św. pomocy społecznej
i to by było na tyle :lol:
no kużwa

Napisano: 05 sie 2014, 22:10

po szóste stałe na stałe buahahahahahaha
...

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]