postanowienie o alimenty i umorzenie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 cze 2018, 11:27

Czy jeżeli mam protokół w którym jest zawarta ugoda o alimenty a do tego podpięte jest postanowienie w którym jest : 1. umorzyć postępowanie 2. odstąpić od obciążenia kosztami sądowymi, co jest z podpisem ze sąd stwierdza iz niniejsze orzeczenie jest prawomocne z dniem... Dodatkowo po 10 mam kolejne postanowienie tyczące się tej samej sprawy (ta sama sygnatura) i jest ze sąd postanawia nadać klauzulę wykonalności w w/w sprawie. To czy na takich dokumentach mogę się opierać wydając decyzję??
nova12
Referent
Od: 17 mar 2017, 10:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 12 cze 2018, 11:39

Dokładnie jest tak:
Dokument 1:
Protokół: ugoda o alimenty (zasądzone alimenty)
Dokument 2 (połączony z 1):
Postanowienie: (po rozpoznaniu sprawy z dnia .. data dok.1) na rozprawie sprawy z powództwa YYY przeciwko XXX o alimenty postanawia: umorzyć postępowanie, odstąpić od obciążenia XXX kosztami sądowymi. Dopisek iż orzeczenie jest prawomocne z dniem ...
Dokument 3 (wydany 10 dni później, sygnatury te same co poprzednie):
i napisane: z powództwa YYY przeciwko XXX o alimenty w przedmiocie nadania klauzuli wykonalności postanawia nadać klauzulę wykonalność ugodzie zawartej przed sądem z dnia... w sprawie ..... o alimenty
Uzasadnienie
Strony zawarły ugodę z dnia .... Postanowienie o umorzeniu postępowania prawomocne z dnia ....
Tytułowi egzekucyjnemu któremu stosowanie do art .... jest również ugoda zawarta przed sądem nadaje sie klauzulę wykonalności z urzędu
nova12
Referent

Napisano: 12 cze 2018, 13:37

nikt nie podpowie
bardzo proszę o podpowiedź
nova12
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]