postępowanie wobec Dł- Elmer i inni proszę...
postępowanie wobec Dł- Elmer i inni proszę...
W ubiegłym okresie zasiłkowym jako OWD wydałam decyzję o uznaniu za uchylającego , decyzja ostateczna poszło do prokuratury i starostwa. Jest kolejny okres zasiłkowy i wniosek o podjęcie działań . Pan grzecznie tym razem przychodzi, jest wywiad, oświadczenie, zarejestrowany w Urzędzie Pracy. Jak robicie w takiej sytuacji, jaka jest praktyka? jest podstawa żeby badać czy płaci 50 % i wszczynać postępowanie ze względu , że był już uznany za dłużnika?Czy jeżeli raz już uznamy za uchylającego to z konsekwencjami na następne okresy zasiłkowe?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: postępowanie wobec Dł- Elmer i inni proszę...
ale teraz nie sprawdzasz 50%. Ładnie że się stawił, piszesz tylko do komornika i OWW info z wywiadu plus Urząd Pracy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Dzięki Elmer , jak zwykle niezawodny.
Mam jeszcze pytanie, jak robicie z wnioskami z innych Ośrodków , gdy jesteśmy tylko OWD. Wpisujecie tych dłużników do systemu(ja pracuję na sygnity)?Ja dotychczas prowadziłam rejestr papierowy i tym samym do sprawozdania musiałam ręcznie nanosić dane.
Mam jeszcze pytanie, jak robicie z wnioskami z innych Ośrodków , gdy jesteśmy tylko OWD. Wpisujecie tych dłużników do systemu(ja pracuję na sygnity)?Ja dotychczas prowadziłam rejestr papierowy i tym samym do sprawozdania musiałam ręcznie nanosić dane.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pracuję na innym programie. Tam się wpisuje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz postępowanie wobec Dł- Elmer i inni proszę... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Podpowiedzcie czt dobrze myśle.
zgon dłuznika
uchylenie obowiązku alimentacyjnego
ustalenie sytuacji dochodowej i rodzinnej
numeracja upomnien i TW
upowaznienia
majątek dłuznika
Do pracujących na progr. SYGNITY
zmiana alimentów
kiedy skutecznie dostarczone i prawomocne?
ile razy koszty upomnienia
TW czy zostawiacie w aktach
proszę
nie uwzględnione w decyzji
niedowidze...
TW podpis pieczątki