postepowanie wobec dłużnika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 mar 2016, 9:41

Proszę wypowiedzcie się w temacie podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych. Ja w rozmowie z moim radcą prawnym dowiedziałam się, iż zgodnie z brzmieniem art.5a pomimo, iż dłużnik nie przyjdzie na wywiad, nie zarejestruje się w PUP ...(a ma już wystawioną decyzję uznającą za uchylającego się) to ja tylko nie wszczynam postępowania o uznaniu za uchylającego się, ale kieruje wniosek do prokuratury i o zatrzymanie prawa jazdy. Ja dotychczas robiłam to w ten sposób, że jak miał już decyzję o uznaniu za uchylającego się i kolejny raz mi się uchylał to ja tylko pisałam info do OWW i komornika nie kierowałam kolejnego wniosku do prokuratury. Proszę o informację ja waszym zdaniem prawidłowo winno takie postępowanie wyglądać bo ja już nie mam siły na to wszystko, a jeszcze 500 plus na horyzoncie :(
Mirella 99

Napisano: 09 mar 2016, 10:11

Na szkoleniu mówiono ze wobec dluznika ktory ma juz decyzje i nie przyjdzie na wywiad pisze się tylko inf do OWW i komornika
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 10:17

Wejdźcie na ogólnodostępnego maila: poczta.onet.pl, e-mail: [email protected], hasło: fundusz1 i tam jest wiadomość z dnia 01.12.2015r., temat: opinia ministerstwa. Jest to świetną podkładką żeby nie pisać do prokuratury i starostwa jeszcze raz :)
nowa15

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x