postępowanie wobec dłuznika krok po kroku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 sie 2021, 13:51

cześć, to mój pierwszy okres zasiłkowy z FA, chciałabym żebym miała wszystko zrobione dobrze, więc może mi pomożecie. Co po kolei robicie z dłużnikiem alimentacyjnym? Wydaję decyzje na FA, jemu wysyłam info o przyznanym świadczeniu, wniosek o podjęcie działań albo wzywam na wywiad i co dalej? Ja przyjdzie na wywiad to info z wywiadu przesyłam do komornika i ośrodka OWD? Później zobowiązanie do rejestracji w PUP czy sama wysyłam pismo do PUPu? Ja już nie wiem... Z góry dzięki za pomoc
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 12 sie 2021, 14:19

wzywasz do zarejestrowania a następnie po 14 dniach sprawdzasz czy się zarejestrował
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2021, 14:42

proszę o pomoc, jak nie wstawi się na wywiad, przesyłam do komornika itd. a o aktywizacje zawodowa do PUP w którym momencie się wysyła?Jestem nowa i właśnie nie wiem kiedy się wysyła do PUP. Proszę o pomoc
Marlena 1
Praktykant
Od: 22 lip 2021, 10:27
Zajmuję się: FA,ŚR,SW

Napisano: 16 sie 2021, 7:07

u mnie się robi aktywizacje jeśli na wywiadzie potwierdzi, że jest zarejestrowany w Pup, czyli po przeprowadzeniu wywiadu wysyłam wniosek o aktywizacje i robie to tylko raz na dłużnika (jeśli aktywizacja już była u kowalskiego to drugi raz nie występuje z wnioskiem)
A.Panek
Stażysta
Od: 14 maja 2021, 8:53
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x