Dłużnik ma zabierane 60% wynagrodzenia poprzez potrącenia Komornicze. Chciałby sam spłacać, tak żeby nieco więcej zostawało mu na życie. Zaproponowałam złożenie wniosku o raty ale wierzycielka do tej pory pobiera z funduszu świadczenia (czyli dłużnik dalej jej nie płaci)i zastanawiam się czy rozłożenie na raty cokolwiek zmieni, skoro dłużnik nie płaci wierzycielce bieżących alimentów ?
Ja proponuje wniosek na raty i same raty dłużnikom, którym juz obecnie nie jest wypłacany fundusz, bo w przypadku układu ratalnego i tak komornik będzie potrącał z wynagrodzenia
Ja nie jestem w takim przypadku skora pisać do komornika aby ograniczył zakres potraceń
no właśnie u mnie sprawa prosta, tylko co z tego skoro facet dalej nie płaci na bieżąco i komornik i tak ściga...
tylko zastanawiam się co dłużnikowi podpowiedzieć w tej sytuacji ale chyba odeśle go do komornika po prostu
Niech napisze wniosek do komornika z prośbą o zmniejszenie potrącenia komorniczego z wynagrodzenia tylko niech dobrze uzasadni. Wszystko w rękach komornika.