potrącanie rat
potrącanie rat
Kobieta ma 900 zł nienależnie pobranych. Napisałam jej w decyzji że świadczenia będą potrącone ze świadczeń wypłacanych na bieżąco. Ona natomiast przyniosła mi prośbę o rozłożenie na raty bo ma siedmioro dzieci i nie będzie miała z czego ich utrzymać jeśli je będę potrącać w całości. Moje pytanie czy jeśli rozłoże jej na cztery raty ro mogę te raty potrącać ze świadczeń wypłacanych na bieżąco?
Re: potrącanie rat
ja potrącam świadczenie w całości, jeśli chce mniejsze raty musi sama wpłacać
i moim zdaniem wskazane jest rozlożenie na raty, ja tak miałam i było na raty i ok
żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
żeby rozłożyć na rat kobieta powinna przyjść i zlożycić wniosek o rozłożenie na raty z uzasadnieniem powinno się rozpatrzyć to jej podanie i dopiero wteydu rozłożyci na raty jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności dotyczęce sytuacji rodziny. patrz art. 30 ust. 9
Ona złożyła na sekretariacie pismo do Wójta. Wywiad zrobiono, Wójt się zgodził bo zachodzą przesłanki. Moje pytanie brzmi czy ja mogę potrącać jej te raty. Jeśli tak to co z odsetkami? Czy może mi odsetki wpłacić na koniec gotówką w kasie? Mogę tak napisać w decyzji?
Oprócz potrącanie rat - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jak z odsetkami
czy należy się becikowce???
jak liczyc odsetki?
jaki jest termin na złożenie3 wniosku o becikowe
raty
co zrobić
odsetki - jeszcze raz proszę o pomoc
odsetki - pomóżcie
co zrobić w takiej sytuacji?
becikowe drugi raz
becikowe drugi raz
prosze o pomoc
prosze o pomoc
podanie o umorzenie odsetek
tytuł wykonawczy US
czy odsetki od NP oddajemy do Wojewodzkiego?