potrącenie nienależnie pobranych a odsetki? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 cze 2017, 11:30

osoba miała nienależnie pobrane świadczenia rodzinne rozłożone na raty, a w tym miała potrącone zaległości z bieżącej wypłaty świadczeń rodzinnych. zostały jej odsetki która miała sama wpłacić. Nie wpłaciła odsetek, ani nie złożyła pisma żeby jej te odsetki potrącić. co ma zrobić? Tak myślę żeby wezwać ją do wpłacenia ale na jaką podstawę prawną mam dać?
ops.oliwia
Referent
Od: 30 maja 2017, 11:44
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 13 cze 2017, 9:16

i właśnie dlatego ja rozpisuję potrącenie proporcjonalnie na NG i odsetki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2017, 12:31

czy ktoś pisał upomnienie na odsetki?
ops.oliwia
Referent

Napisano: 13 cze 2017, 12:57

Skoro dalej jej coś wypłacasz to jej potrąć a gdzie jest napisane, że ma się zgodzić??? Dziwne, że odrazu tego nie zrobiłaś a co do upomnienia to chyba na same odsetki nie powinno się go wystawiać.
@@m
Praktykant
Od: 05 maja 2017, 14:54
Zajmuję się: SR/FA/SW

Napisano: 13 cze 2017, 13:18

osoba jest konfliktowa, radczyni nie kazała mi potrącać bo przepis o potrąceniu z bieżącej wypłaty nic nie mówi o odsetkach. Powiedziała żebym wysłała upomnienie. Tylko co dalej to nie wiem...? na jaki art. się powołać?
ops.oliwia
Referent

Napisano: 13 cze 2017, 13:39

ops.oliwia pisze:osoba jest konfliktowa, radczyni nie kazała mi potrącać bo przepis o potrąceniu z bieżącej wypłaty nic nie mówi o odsetkach. Powiedziała żebym wysłała upomnienie. Tylko co dalej to nie wiem...? na jaki art. się powołać?
no to niech ci radczyni powie na jaki art. masz się powołać .. chciało by się rzec :D :D .. zostaje ci art. 30 ust. 8
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x