Potwierdzenie zgodności z oryginałem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 cze 2023, 9:09

Proszę o radę, mam wniosek o świadczenie pielęgnacyjne, złożony przez adwokata, który przesłał kopie dokumentów (sam sobie je potwierdził za zgodność z oryginałem) i nawet wniosek z oświadczeniami pod groźbą odpowiedzialoności strony mam skany potwierdzone za zgodność przez adwokata!!!!

Czy tak może być.... pracuje w przekonaniu że zgodność potwierdzam sama lub notariusz

powinnam wezwać stronę do złożenia oryginalnych podpisów?
co z dokumentami czy adwokat będąc reprezentantem strony może sobie sam potwierdzać zgodności z oryginałem?
apilaw
Referent
Od: 16 kwie 2014, 11:49
Zajmuję się:

Napisano: 28 cze 2023, 10:06

Moim zdaniem to tobie powinien oryginały przesłać a sobie zostawić kopie, ja bym żądała oryginalnych dokumentów.
Poza tym ja to bym zadzwoniła do tej osoby żeby się zgłosiła do Ośrodka i wytłumaczyła jej żeby zrezygnowała z kancelarii bo kancelarie co miesiąc pobierają ładny procent ze świadczenia. Miałam kiedyś taki przypadek i Pan sam zrezygnował z kancelarii i powiedział dosłownie że co miesiąc pobierali by mu z tego świadczenia 33%
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 28 cze 2023, 11:12

anetag pisze:
28 cze 2023, 10:06
Moim zdaniem to tobie powinien oryginały przesłać a sobie zostawić kopie, ja bym żądała oryginalnych dokumentów.
Poza tym ja to bym zadzwoniła do tej osoby żeby się zgłosiła do Ośrodka i wytłumaczyła jej żeby zrezygnowała z kancelarii bo kancelarie co miesiąc pobierają ładny procent ze świadczenia. Miałam kiedyś taki przypadek i Pan sam zrezygnował z kancelarii i powiedział dosłownie że co miesiąc pobierali by mu z tego świadczenia 33%
jeśli ta osoba wskaże w kancelarii kto jej kazał tak zrobić to masz sprawę w prokuraturze więc powodzenia
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 28 cze 2023, 11:25

anetag pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
masterm pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
masterm pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x