Proszę o radę, mam wniosek o świadczenie pielęgnacyjne, złożony przez adwokata, który przesłał kopie dokumentów (sam sobie je potwierdził za zgodność z oryginałem) i nawet wniosek z oświadczeniami pod groźbą odpowiedzialoności strony mam skany potwierdzone za zgodność przez adwokata!!!!
Czy tak może być.... pracuje w przekonaniu że zgodność potwierdzam sama lub notariusz
powinnam wezwać stronę do złożenia oryginalnych podpisów?
co z dokumentami czy adwokat będąc reprezentantem strony może sobie sam potwierdzać zgodności z oryginałem?
Potwierdzenie zgodności z oryginałem
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Potwierdzenie zgodności z oryginałem
Moim zdaniem to tobie powinien oryginały przesłać a sobie zostawić kopie, ja bym żądała oryginalnych dokumentów.
Poza tym ja to bym zadzwoniła do tej osoby żeby się zgłosiła do Ośrodka i wytłumaczyła jej żeby zrezygnowała z kancelarii bo kancelarie co miesiąc pobierają ładny procent ze świadczenia. Miałam kiedyś taki przypadek i Pan sam zrezygnował z kancelarii i powiedział dosłownie że co miesiąc pobierali by mu z tego świadczenia 33%
Poza tym ja to bym zadzwoniła do tej osoby żeby się zgłosiła do Ośrodka i wytłumaczyła jej żeby zrezygnowała z kancelarii bo kancelarie co miesiąc pobierają ładny procent ze świadczenia. Miałam kiedyś taki przypadek i Pan sam zrezygnował z kancelarii i powiedział dosłownie że co miesiąc pobierali by mu z tego świadczenia 33%
- masterm
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
jeśli ta osoba wskaże w kancelarii kto jej kazał tak zrobić to masz sprawę w prokuraturze więc powodzeniaanetag pisze: 28 cze 2023, 10:06 Moim zdaniem to tobie powinien oryginały przesłać a sobie zostawić kopie, ja bym żądała oryginalnych dokumentów.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usługanetag pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usługmasterm pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
masterm pisze:wątpię ludzie raczej patrzą na to ile kasy dostaną jak policzą ile miesięcznie im te kancelarie będą zabierać to sami rezygnują z ich usług
Oprócz Potwierdzenie zgodności z oryginałem - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Dieta kierowcy z roku bazowego
zgłoszenie dziecka (członka rodziny) do ubezpieczenia przy świadczeniu pielęgnacyjnym
zawiadomienie wszczęcie postępowania covid
status dziecka UKR
ŚP przyznane przez SKO kto przedłuża decyzję
BE skład rodziny a rodzina zastępcza
Sygnity - przedłuzenie ZP i ŚP w ramach koordynacji
zasiłek pielęgnacyjny, przedłużenie, odwołanie, uchylenie..
Ukrainka na SP
nauka zdalna szkoła na Ukrainie
orzeczenie do 30.06 a przedłużenie covid
Nowe wytyczne w sprawie UKR
Czyste Powietrze
DRUKI 2023/2024
Paranoja z nienależnie i z nowym przyznaniem zasiłku pielęgnacyjnego
wydanie informacji o pobieranych świadczeniach