powiadomienie o przebywaniu czlonka rodziny za granicą-donos - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 29 gru 2022, 14:35

Witam, dostaliśmy pismo od wojewody dotyczące powiadomienia o przebywaniu członka rodziny za granicą.
Pani X pobierała 500+ w okresie od 01.08.2019 do 31.05.2021 w Pl.
Ostatnie rozstrzygnięcie wojewody z lipca 2020, że do sprawy Pani X zachodzi koordynacja w okresie 01.12.2016-31.07.2019. W aktach sprawy znalazła oświadczenie Pani męża, ze od 25 lipca nie pracuje za granicą i wrócił do PL.
Wojewoda w piśmie napisał,że według danych w formularzu unijnym Pan X pracuje za granicą od 01.03.2021 :shock: (nie mam w aktach takiego formularza).
W związku z powyższym jesteśmy zobowiązani do przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego w powyższej sprawie.
i tu moja prośba o pomoc - jak to ogarnąć od początku.
Może znajdzie się osoba , która wyjaśni mi po kolei co i jak.
Z koordynacją nie miałam do czynienia praktycznie wcale :? :cry:
z góry bardzo dziękuję!!

I życzę Szczęśliwego Nowego Roku !
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 11 maja 2022, 8:53
Zajmuję się: ŚR,FA,DM,KDR,CP i wszystkie inne dodatki

Napisano: 13 sty 2023, 16:18

Czy ktoś z forum wysyłał do UW wnioski już załatwione ( decyzja wydana, kasa wypłacona - dotyczy okresu zasiłkowego 2019/2020).
Przy wnioskach ZR wyskakuje mi błąd walidacji "We wniosku brak wymaganych danych. Aby wykonać przesył, należy dla osoby ....... wprowadzić informacje o dochodzie. Jeżeli osoba nie osiągnęła żadnego dochodu, należy wprowadzić załącznik z dochodem zerowym!". Przecież tego nie zrobię bo niby jak :? :shock: . Chyba, że jest jakiś sposób - to bardzo proszę o podpowiedź, będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc.
Sisi1122
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 11 maja 2022, 8:53
Zajmuję się: ŚR,FA,DM,KDR,CP i wszystkie inne dodatki

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x