powiekszony skład rodziny do dodatku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Funduszem alimentacyjnym
- Kontakt:
powiekszony skład rodziny do dodatku
Witam, mam wniosek złożony 28.06.2017r. na dodatek, skład rodziny trzyosobowy, nowe dziecko urodziło się 12 czerwca. Zarządca wpisuje 3 osoby w gospodarstwie domowym. Nie wiem jak mam liczyć: na 3 czy już teraz na 4?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: powiekszony skład rodziny do dodatku
Liczysz 4 osoby
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Funduszem alimentacyjnym
- Kontakt:
to czemu oni wpisali 3 osoby? Też uważam że dziecko już jest więc liczę na 4, ale czy aby napewno. Przez te 3 miesiące z których biorę dochód rodzina była trzyosobowa
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Skład rodziny liczysz na dzień składania wniosku. Dochód rodziny z 3 ostatnich miesięcy. Nie widzę przeciwwskazań, aby wnioskodawca w pkt 10 dokonał poprawki na 4 osoby i zaparafował. Zarządcy nie raz wpisują inną liczbę osób. Wynika to z niewiedzy o rodzinie a czasami z winy wnioskodawcy bo nie zgłosi zmiany liczby osób. Tak bywa często, kiedy jakieś opłaty naliczane są od liczby osób. Ludzie nie zawsze podają prawdę a zarządca pisze, to co wie...
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Nie pracuję na dodatkach, klient, mój sąsiad , składając wniosek o dodatek do zas. rodz. z tytułu samotnego wych. dzieci- pyta.... chcę mu pomóc.
W składzie rodziny oczywiście nie podaje zmarłej żony... co z jej dochodami? Czy powinny być liczone za ostatnie 3 mies. czy nie? Ktoś udzielił mu informacji ,że powinien wpisać jej zarobki. Dzieci będą miały rentą rodzinną
W składzie rodziny oczywiście nie podaje zmarłej żony... co z jej dochodami? Czy powinny być liczone za ostatnie 3 mies. czy nie? Ktoś udzielił mu informacji ,że powinien wpisać jej zarobki. Dzieci będą miały rentą rodzinną
-
- VIP
- Kontakt:
proszę o podpowiedź
cierpliwie czekam

cierpliwie czekam
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Różne są praktyki w dodatkach, ja nie liczyłabym dochodów osoby, której w dniu składania wniosku "nie ma".
-
- VIP
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź...... dla mnie to też logiczne.
Facet mówi ,że Pani od dodatków kazała mu wpisać w tabelce z dochodami w rubryce przy jego danych zarobki żony za ostatnie 3 miesiące. Ale to przecież nie były jego zarobki....
Facet mówi ,że Pani od dodatków kazała mu wpisać w tabelce z dochodami w rubryce przy jego danych zarobki żony za ostatnie 3 miesiące. Ale to przecież nie były jego zarobki....
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nadmienię jednak, że zasiłek pogrzebowy z ZUS powinno się wliczać do dochodu, bo nie jest on świadczeniem znajdującym się w katalogu wyłączeń w naszej ustawie.
Oprócz powiekszony skład rodziny do dodatku - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Zaległość z poprzedniego wniosku a nowy
zwrot podatku z Urzędu skarbowego
zaległość z opłatami za 5 m-cy
umowa zlecenie- liczyć czy nie?
Osoba prywatna bez zarządcy....
WYWIAD ŚRODOWISKOWY - wniosek?
(nie) prawidłowe korzystanie z dm
ukazał się tekst jednolity kpa
potrącenie komornicze z renty
Proszę o pomoc w wyliczeniu DM
sposób wyliczenia za centralne ogrzewanie po sezonie grzewcz
nowy wzór wezwania po nowelizacji