pozbawienie władzy rodzicielskiej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 paź 2015, 14:37

Babka jest w związku małżeńskim i z tym mężem nie mieszka i nie ma z nim dzieci.Córkę ma z facetem z którym nie miała ślubu i jest postanowienie Sądu o pozbawienie władzy rodzicielskiej na tą córkę. Córka wcześniej nosiła nazwisko swojego ojca. Ta babka później związała się z jeszcze jednym facetem z którym ma syna i ma zasądzone od niego alimenty z nim nie mieszka, on dał tej jej córce swoje nazwisko i jak się rozeszli to ma zasądzone alimenty na swojego syna. Moje pytanie jest takie czy należy się zasiłek rodzinny tej babce na córkę.
Edy

Napisano: 23 paź 2015, 14:58

ło matko..... wszystkie dzieci nasze są :lol: :lol: :lol: :lol:

Z tego co piszesz wnioskuję:
mężatka a więc rodzina pełna-małżonkowie + dzieci=4 osoby
dochody: męża żony i alimenty na jedno dziecko--- nie może przekroczyć kryterium

nie do końca rozumiem zapisu - dał jej nazwisko---znaczy uznał ,że to jego dziecko??? - musiało być chyba zaprzeczenie ojcostwa w sądzie i uznanie w USC albo przed sądem
- kto jest pozbawiony władzy rodzicielskiej nad córką????
~o~

Napisano: 23 paź 2015, 15:17

póki jest mężatką należy się ZR na wszystkie dzieci niezależnie czy ma zasądzone alimenty czy nie :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 26 paź 2015, 8:42

Należy się zasiłek chociaż to nie są dzieci tego jej męża ? Ma mi przynieść jeszcze zupełny akt urodzenia bo powiedziała że tam jest wpis odnośnie ojca.
Edy

Napisano: 26 paź 2015, 8:46

A wniosek to składa mąż, czy ona? Ona, jest rodzicem wszystkich dzieci i nie jest osobą samotnie wychowującą dziecko. Podaj mi jakiś cień przepisu, który by uzasadniał odmowę ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x