Babka jest w związku małżeńskim i z tym mężem nie mieszka i nie ma z nim dzieci.Córkę ma z facetem z którym nie miała ślubu i jest postanowienie Sądu o pozbawienie władzy rodzicielskiej na tą córkę. Córka wcześniej nosiła nazwisko swojego ojca. Ta babka później związała się z jeszcze jednym facetem z którym ma syna i ma zasądzone od niego alimenty z nim nie mieszka, on dał tej jej córce swoje nazwisko i jak się rozeszli to ma zasądzone alimenty na swojego syna. Moje pytanie jest takie czy należy się zasiłek rodzinny tej babce na córkę.
Z tego co piszesz wnioskuję:
mężatka a więc rodzina pełna-małżonkowie + dzieci=4 osoby
dochody: męża żony i alimenty na jedno dziecko--- nie może przekroczyć kryterium
nie do końca rozumiem zapisu - dał jej nazwisko---znaczy uznał ,że to jego dziecko??? - musiało być chyba zaprzeczenie ojcostwa w sądzie i uznanie w USC albo przed sądem
- kto jest pozbawiony władzy rodzicielskiej nad córką????
Należy się zasiłek chociaż to nie są dzieci tego jej męża ? Ma mi przynieść jeszcze zupełny akt urodzenia bo powiedziała że tam jest wpis odnośnie ojca.
A wniosek to składa mąż, czy ona? Ona, jest rodzicem wszystkich dzieci i nie jest osobą samotnie wychowującą dziecko. Podaj mi jakiś cień przepisu, który by uzasadniał odmowę