Świadczenie pielęgnacyjne! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 23 paź 2015, 13:38

Mam takie oto pytanie: Mam brata niepełnosprawność od 16 roku życia moja mama i tato niepełnosprawni stopień znaczny więc ja składam na ŚP jak mi nie przyznają odwołam się do sadu. Dokumenty orzeczeni rodziców, dow. os. akt urodz. mój, akt urodz. brata też?Moje pytanie brat ma orzeczenie stare orzeczona I GRUPA INWALIDZKA na stałe ma rentę socjalną czy mogę te orzeczenie dać czy muszę w PCPR NOWE MU WYROBIĆ?
Klientka.

Napisano: 23 paź 2015, 13:40

jeżeli orzeczenie jest na stałe to jest ważne
Kati@

Napisano: 23 paź 2015, 13:41

Dlaczego mają Ci nie przyznać jak rodzice mają znaczny brat tez (nie musi mieć innego orzeczenia to jest ważne) i spełniasz inne warunki m.in. nie pracujesz , nie prowadzisz gops. rolnego brat nie jest w związku małżeńskim to powinnaś dostać ŚP
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2015, 14:14

jeżeli jedno z rodziców ma wcześniejszą emeryturę na tego niepełnosprawnego to wtedy nie będzie siostrze przysługiwało Św. piel.
~o~

Napisano: 23 paź 2015, 14:55

MAM GOSPODARKE PŁACĘ KRUS CZY TO SZKODZI :?: ORZECZENIE MOŻE BYĆ JEŚLI JEST WYDANE PRZEZ US NAWET W 1980 ROKU :?:
Klientka.

Napisano: 23 paź 2015, 15:16

musisz napisać oświadczenie o zaprzestaniu pracy /prowadzenia gosp.
musisz zglosic to w KRUS
a rodzice jakie mają renty/emerytury????chodzi o nazwy...dokładne nazwy
~o~

Napisano: 23 paź 2015, 16:02

emerytura rolnicza z krus a jeśli zgłoszę w KRUS to wykreślą mnie z KRUS?: CZY BĘDĘ MOGŁA PŁACIĆ KRUS? :?: RODZICE OBOJE ZNACZNY STOPIEŃ, AKTY URODZENIA TEŻ SĄ POTRZEBNE CZY COŚ :?:
kLIENTKA

Napisano: 23 paź 2015, 18:50

posłuchaj, składasz na ŚP gdy otrzymasz decyzje idziesz z tą decyzją do KRUS oni Cię wyrejstrują i dadzą wniosek na ubezpieczenie dobrowolne ponieważ napisalas oswiadczenie o zaprzestaniu pracy w gos. rolnym i teraz GOPS czy MOPS będzie Ci płacił KRUS.
gosc

Napisano: 26 paź 2015, 10:36

Pierwsze słyszę o takim czymś GOPS mi będzie płacił krus :?: a nie wywalą mnie tak jak to robili do tej pory z krus :?: Jakie muszę mieć dokumenty jeśli chce złożyć wniosek na brata świadczenie pielęgnacyjne :?: jakieś akty czy coś pomożecie ludzie kompetentni:?: :(
Klientka

Napisano: 26 paź 2015, 21:53

do ,,Klientki '' proszę udać sie do właściwego ops-u tam kompetentne osoby udzilą informacji gdyż jak ja osobiści twierdzę ,, każdy przypadek jest inny a w rozowie moze okazać sie że potrzebne jest coś jeszcze , a ustawa o ubezpieczeniach sie ostatnio zmieniła
ewitak

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x