praca - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 maja 2012, 14:55

Proszę o pomoc.Jestem kobietą,samotną ponad 50letnią i mam na utrzymaniu uczące się dziecko Właśnie utraciłam pracę i ciężko mi znaleść pracę w tym wieku.Mam średnie wykształcenie i ponad 25 lat pracowałam jako dawniej tzw.pacownik umysłowy.Po wykorzystaniu zasiłku dla bezrobotnych szukając pracy pracowałam na umowę o dzieło przy rozkładaniu towaru np.w Tesco.Była to praca dorywcza za którą otrzymałam na m-c do 300 zł.Otrzymuę alimenty na dziecko w kwocie 200 zł. Co mam robić aby przeżyć,gdzie szukać pracy.Do kogo mam się zwrócić o pomoc.Chcę pracować ..........ale gdzie? kto mi pomoże.Może jakieś podanie do urzędu,,,,o co prosić???????????
~ewa

Napisano: 18 maja 2012, 15:02

Szukam wszędzie pracy,porozsyłałam,poroznosiłam swoje Cv po wielu firmach i cisza.Co mam robić ???????????????????????????? Może mi ktośpomoże,podpowie ?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~ewa

Napisano: 18 maja 2012, 15:34

złóż podanie o pomoc do OPS o zas. okresowy, o dodatek mieszkaniowy
~anka

Napisano: 18 maja 2012, 19:39

i co dalej? przeciaż to nie chodzi o zasiłek ale o pracę.???
~ewa

Napisano: 18 maja 2012, 20:01

Mam szansę na taki zasiłek.Mam 450 zł alimentów i 91 zł zasiłek rodzinny ?
~ewa

Napisano: 19 maja 2012, 15:16

????????????????????///
~ewa

Napisano: 25 maja 2012, 14:44

dwie osoby w gospodarstwie? 541 zł dochodu, kryterium 702 daje to min. 80.50 zł zasiłku okresowegowychodzi..... mieszkaniowy też o ile mieszkanie nie jest duże i oczywiście normalna celówka
tyle że Ewa raz piszesz o alimentach 200 zł a raz 450 ?????? coś nie tak jest
~d...

Napisano: 25 maja 2012, 14:48

dwie osoby w gospodarstwie? 541 zł dochodu, kryterium 702 daje to min. 80.50 zł zasiłku okresowegowychodzi..... mieszkaniowy też o ile mieszkanie nie jest duże i oczywiście normalna celówka
tyle że Ewa raz piszesz o alimentach 200 zł a raz 450 ?????? coś nie tak jest

chyba że w domu masz jeszcze inne osoby które mają dochód ....wtedy to już inaczej będzie...
i trzeba pamiętać jeszcze o obowiązku alimentacji ze strony np. dorosłych dzieci

a praca - przykro mi z powodu jej utraty, ale jedyny sposób to szukać i szukać
~d...

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x