praca na wychowawczym - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 lis 2014, 12:30

Czy osoba na url. wych. może pracować na 1/2 etatu i pobierac dodatek do z.r?
olenka

Napisano: 13 lis 2014, 12:53

jeżeli jej to nie koliduje ze sprawowaniem opieki na dzieckiem to tak i musisz doliczyć dochód
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 13:08

Wzięłam oświadczenie, w którym stwierdziła nie koliduje jej ze sprawowaniem opieki nad dzieckiem.
olenka

Napisano: 13 lis 2014, 13:41

ale to ty masz ocenic czy koliduje czy nie koliduje na podstawie tego co na tym 1/2 etatu robi, gdzie i co wtedy z dzieckiem...czyli ona ma oswiadczyc co robi, ile godzin dziennie, gdzie wykonuje prace, ile zabiera jej dojazd i powrot z pracy...1/2 etatu przy pracy wykonywanej poza domem i pozostawieniu dziecka w domu trudno uznac, ze nie koliduje:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 lis 2014, 15:43

Miałam taki przypadek i muszę stwierdzić ze pani "sama sobie przyznała wychowawczy", a teraz ma do zwrotu bo nas o tym nie poinformowała. Jak dla mnie praca którą można wykonywać będąc na url. wych. to skręcanie długopisów w domu.
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x