prad a czynsz - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 kwie 2015, 14:48

do czynszu jest wliczana oplata stala za prad 75 zl ,to jest w zasobach gminy mieszkanie,mieszkanie komunalne to jest,wnioskodawca nie ma umowy z zakladem energetycznym tylko gospodarka komunalna,ja odejmuje ta oplate ale nie jestem pewien ,ma ktos jakas podpowiedz??
nowy88

Napisano: 21 kwie 2015, 14:58

jeśli umowe ma administrator i skalkulował tak stawkę czynszu podkreślam CZYNSZU za metr to nic na to nie poradzisz jednak jeśli jest to jedna z pozycji w należnych opłatach za lokal to bym tego nie brał pod uwagę
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2015, 15:10

Ja bym tych 75 zł nie liczyła, natomiast musi istnieć jakiś dokument, na podstawie którego administrator żąda takiej, a nie innej kwoty? Dostarczanie energii elektrycznej odbywa się przecież tak, jak u wszystkich innych. Przecież w piwnicy nie siedzi jakiś facet na rowerku z dynamem i nie pedałuje.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2015, 20:25

Zaraz, czegoś tu nie rozumiem.
nowy88 pisze:do czynszu jest wliczana oplata ...
O czym my tu mówimy? Jeśli O CZYNSZU, to nie może byc mowy o żadnych wliczeniach. Jedną z podstawowych cech czynszu jest to, że jest on niepodzielny, jednolity, zamknięty, nie może być mowy o doliczaniu składnika. Jeśli coś doliczane, to z definicji nie jest czynszem.

Owszem, czynsz może być kalkulowany, czyli niejako składany, ale kalkulacja nie może być podstawą późniejszego dzielenia na składowe.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2015, 8:14

W domyśle wiemy, że nie chodzi o czynsz jako taki, ale o wykaz wszystkich opłat, zwanych łącznie - błędnie - czynszem. 90% ludzi z mojego otoczenia używa tego słowa i może sama bym też używała, tyle że mi nie wypada. ;)
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x