Pytanie dotyczyło księgowania wypłaty zasiłków więc konta 4/240 , więc jak się tu ma konto 640 do księgowania decyzji - TWoj co ma piernik do wiatraka? Nie rozumiem też skąd ta złośliwość pomiędzy BDMB a Twoj skoro piszecie o dwóch róznych sprawach.Pozdrawiam
...a napewno są to dwie różne sprawy? Napewno nie ma konta 640 na którym powinna być ujęta przyznająca jako zobowiązanie i koszt przyszłych okresów, czyli RMK czynne?
Na jaki okres przyznano zasiłek? Jednorazowo czy nie?
Jednostka budżetowa charakteryzuje się takimi elementami, jak:
1) nie prowadzi działalności dochodowej,
2) wynik finansowy ustalany jest raz w roku (na koniec roku),
3) nie jest płatnikiem podatku dochodowego od osób prawnych,
4) nie ustala, nie kalkuluje kosztu usługi, produktu, wyrobu,
5) podstawowa sprawozdawczość w trakcie roku budżetowego sporządzana jest do wydatków i dochodów budżetowych,
6) koszty (w całości) odnoszone są na wynik finansowy dopiero na koniec roku,
7) często koszty te są nieistotne co do wielkości wyniku lub występując z tego samego tytułu, przechodzą z roku na rok w zbliżonej wartości, np. abonament usług telekomunikacyjnych.
Dlatego nie ma znaczenia rozliczanie międzyokresowe kosztów w jednostkach budżetowych. Stąd w ich księgowości nie jest obowiązkowe stosowanie kont 490 i 640, a ewidencja kosztów odbywa się na kontach zespołu 4 - „Koszty według rodzajów i ich rozliczenie”, które pod datą 31 grudnia każdego roku przeksięgowuje się na konto 860 - „Straty i zyski nadzwyczajne oraz wynik finansowy”. Natomiast rozliczanie kosztów w czasie ma istotne znaczenie w zakładach budżetowych i gospodarstwach pomocniczych jednostek budżetowych.
A jak zaksięgować listy zasiłków podpięte pod raport kasowy? Zrobić pod raportem księgowanie 410/240 i od razu 240/101, czy odpiąć listy, zaksięgować 410/240 i potem sam raport kasowy 240/101?
zosia42, bardzo dziękuję za schemat księgowania, tak też księguję chodziło mi o to, czy mogę mieć listy wypłat zasiłków podpięte pod raport kasowy i na listach zrobić dekret: 410/240 i 240/101, czy jednak lepiej odpiąć listy spod raportu, zaksięgować je osobno 410/240 i później osobno raport 240/101?
Dopiero od tego roku wprowadziłam księgowanie przez konto 240 i nie wiem jak Wy robicie to w praktyce
Przez konto 141 księguje się pobranie gotówki z rachunku bankowego do kasy.Pod raportem nie podpinam list - listy dekretuję 410/240 i tak księguję z poz.księgowania wpinam do segregatora list celowe,okresowe itp. RK księguję osobną pozycją 101/141 i 240/101.Pozdrawiam