Prawo do swiadczeń zdrowotnych - EKUZ
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Prawo do swiadczeń zdrowotnych - EKUZ
Szpital zwrócił się do nas o wydanie decyzji potwierdzającej prawo do świadczeń zdrowotnych finansowanych ze środków publicznych dla klienta który dawno temu zamieszkiwał naszą gminę. Nie udało się przeprowadzić wywiadu, klient przebywa na stałe za granicą. Ostatnio otrzymałem od rodziny korektę faktury ze szpitala, gdyż rodzina dostarczyła EKUZ klienta. F-ra wynosi 0,00 zł. Pytanie czy ja mam wydawać decyzję odmowną czy może wystarczy zwykłe pismo do szpitala. Nadmieniam, że szpital nie poinformował nas o korekcie f-ry.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Prawo do swiadczeń zdrowotnych - EKUZ
Dla świętego spokoju wysłałem pismo do szpitala informujące w zasadzie o tym, o czym szpital już wie, żeby sprawę w swoich papierach zamknąć 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
Ja wydaję decyzję umarzającą postępowanie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
Teraz doczytałam,że to rodzina przyniosła fakturę.. w takim razie albo niech szpital napisze ,że wycofują wniosek i wtedy umorzenie albo dajesz odmowę ze względu na to ,że klient jest już ubezpieczony.
Oprócz Prawo do swiadczeń zdrowotnych - EKUZ - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Sprawozdanie MPIPS-06 - zatrudnienie w OPS
SKO uchylona decyzja dps
GCPŚ
Pomoc osobie bezrobotnej po wypadku
Klient zmarł zanim wydaliśmy decyzję
od kiedy przyznać zasiłek stały
PRZEMOC sprawozdanie w CAS
Jeśli osoba przebywa na zwolnieniu chorobowym KRUS to czy do dochodu doliczamy posiadane gospodarstwo
DPS-miesięczny koszt utrzymania jednego mieszkańca
Opaski dla seniorów
skierowania POPŻ
Ubezpieczenie zdrowotne.
AOON 2024
Klient na paliatywnym
DPS dziecko
wynagrodzenie dla opiekuna