Witajcie,
Wnioskodawca otrzymał dofinansowanie na pomoc w uzyskaniu prawa jazdy. Opłacił kurs i dostarczył faktury i otrzymał przelew z dofinansowaniem. Faktury, które dostarczył pokryły wartość dofinansowania, a nawet była to wyższa kwota. Niestety nie podszedł jeszcze do egzaminu, twierdzi, że nie jest jeszcze gotowy na egzamin i już samodzielnie wykupuje jazdy doszkalające, co w takiej sytuacji? Czy musi podejść do egzaminu? Czy ma jakiś termin na podejście do egzaminu? Co ma wpisać w załączniku nr 2 dotyczącej przedmiotu dofinansowania.
Prawo jazdy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: xyz
- Kontakt:
Re: Prawo jazdy
Zgodnie z zasadami programu paragraf VIII. Zobowiązania / Wnioskodawca jest zobowiązany do dostarczenia do Realizatora :pkt 6d. w przypadku Modułu I Obszar A Zadanie nr 2- pisemnej informacji o wyniku szkolenia i egzaminu/egzaminów dotyczących prawa jazdy.
-
- Praktykant
- Kontakt:
W teori to wiem. Ale w praktyce, to musi podejść do egzamin ale może nie zdać i wtedy piszę, że wynik egzaminu negatywny? I co ma wpisać jako wynik szkolenia?
- MartuchaEm
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Mówisz o tym załączniku do umowy? Ja miałam dwie Panie, która nie zdały. Napisały, że kurs ukończyły w dniu... do egzaminu przystąpiły w dniu... lecz z powodu negatywnego wyniku jedna ustaliła sobie termin na... a druga Pani oświadczyła, że jest w trakcie ustalania nowego terminu na egzamin. I tyle. Poprosiłam je by dały znać jak będą miały wynik pozytywny ale tego nie zrobiły bo albo nie zdały albo nie chciały. A przecież takiego obowiązku nie mają...Majka99 pisze: 13 lip 2022, 15:24 W teori to wiem. Ale w praktyce, to musi podejść do egzamin ale może nie zdać i wtedy piszę, że wynik egzaminu negatywny? I co ma wpisać jako wynik szkolenia?

-
- Praktykant
- Kontakt:
Tak, dokładnie chodzi mi o ten załącznik do umowy odnośnie wyniku egzamin i pomimo, że te Panie nie zdały egzaminu to nie musiały zwracać dofinansowania?
- MartuchaEm
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Nie, nie. Nie ma nakazu, że muszą zdać.
-
- Praktykant
- Kontakt:
A obowiązek, żeby podejść do egzaminu jest? Czy można nie podejść?
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Jeśli wnioskuje o zwrot kosztów egzaminu to musi chociaż raz podejść do egzaminu ale jeśli tylko ma koszty kursu to nie musimy tego sprawdzać.Majka99 pisze: 14 lip 2022, 11:26 A obowiązek, żeby podejść do egzaminu jest? Czy można nie podejść?
Oprócz Prawo jazdy - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Aktywny samorząd
aktywny samorząd B zad 3
program komputerowy
dochód na osobę w aktywny samorządznie
S-A-M
kontrole AS
aneksy umów
B1 koncert życzeń
Obszar D
Umowa Moduł II
MI B4 - refundacja