Prawo jazdy

ODPOWIEDZ
Majka99
Praktykant
Zajmuję się: pfron
Kontakt:

Prawo jazdy

Post autor: Majka99 »

Witajcie,
Wnioskodawca otrzymał dofinansowanie na pomoc w uzyskaniu prawa jazdy. Opłacił kurs i dostarczył faktury i otrzymał przelew z dofinansowaniem. Faktury, które dostarczył pokryły wartość dofinansowania, a nawet była to wyższa kwota. Niestety nie podszedł jeszcze do egzaminu, twierdzi, że nie jest jeszcze gotowy na egzamin i już samodzielnie wykupuje jazdy doszkalające, co w takiej sytuacji? Czy musi podejść do egzaminu? Czy ma jakiś termin na podejście do egzaminu? Co ma wpisać w załączniku nr 2 dotyczącej przedmiotu dofinansowania.
pcprxyz
Praktykant
Zajmuję się: xyz
Kontakt:

Re: Prawo jazdy

Post autor: pcprxyz »

Zgodnie z zasadami programu paragraf VIII. Zobowiązania / Wnioskodawca jest zobowiązany do dostarczenia do Realizatora :pkt 6d. w przypadku Modułu I Obszar A Zadanie nr 2- pisemnej informacji o wyniku szkolenia i egzaminu/egzaminów dotyczących prawa jazdy.
Majka99
Praktykant
Kontakt:

W teori to wiem. Ale w praktyce, to musi podejść do egzamin ale może nie zdać i wtedy piszę, że wynik egzaminu negatywny? I co ma wpisać jako wynik szkolenia?
Awatar użytkownika
MartuchaEm
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Post autor: MartuchaEm »

Majka99 pisze: 13 lip 2022, 15:24 W teori to wiem. Ale w praktyce, to musi podejść do egzamin ale może nie zdać i wtedy piszę, że wynik egzaminu negatywny? I co ma wpisać jako wynik szkolenia?
Mówisz o tym załączniku do umowy? Ja miałam dwie Panie, która nie zdały. Napisały, że kurs ukończyły w dniu... do egzaminu przystąpiły w dniu... lecz z powodu negatywnego wyniku jedna ustaliła sobie termin na... a druga Pani oświadczyła, że jest w trakcie ustalania nowego terminu na egzamin. I tyle. Poprosiłam je by dały znać jak będą miały wynik pozytywny ale tego nie zrobiły bo albo nie zdały albo nie chciały. A przecież takiego obowiązku nie mają... :)
Majka99
Praktykant
Kontakt:

Tak, dokładnie chodzi mi o ten załącznik do umowy odnośnie wyniku egzamin i pomimo, że te Panie nie zdały egzaminu to nie musiały zwracać dofinansowania?
Awatar użytkownika
MartuchaEm
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Post autor: MartuchaEm »

Nie, nie. Nie ma nakazu, że muszą zdać.
Majka99
Praktykant
Kontakt:

A obowiązek, żeby podejść do egzaminu jest? Czy można nie podejść?
leon
Referent
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: leon »

Majka99 pisze: 14 lip 2022, 11:26 A obowiązek, żeby podejść do egzaminu jest? Czy można nie podejść?
Jeśli wnioskuje o zwrot kosztów egzaminu to musi chociaż raz podejść do egzaminu ale jeśli tylko ma koszty kursu to nie musimy tego sprawdzać.
ODPOWIEDZ