Prawo jazdy już zatrzymane - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 22 sty 2014, 14:21

jeżeli już masz zatrzymane to po co kierujesz kolejny wniosek o zatrzymanie, to się nazywa syzyfowa praca
ile ta ustawa miałaby mieć art. jakby mieli dopisywać takie bzdury,żadna kontrol Ci nie zarzucia zaniechania obowiązków
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 14:26

miałem kiedyś rozmowę ze Starostwem - brak podstaw do nie wysłania wniosku. Idąc twoim tokiem to nie ma sensu w ogóle robić postępowania z takim dłużnikiem bo co mu możemy zrobić, zwłaszcza wtedy gdy mamy np. świeżutkie postępowanie w prokuraturze. A jednak to robimy
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 14:27

ja kseruje decyzje zatrzymania prawo jazdy i nie wysylam zadnego wniosku.
~Mariola

Napisano: 22 sty 2014, 14:50

mylisz się wniosek do prokuratury składam co roku ponieważ mam wypłatę i za każdym razem nową decyzję która wysłam jako załącznik do prokuratury
zdarzało się że po wywiadzie była decyzja o uznaniu i wniosek o ściganie, następnie dłuznik się zgłosił na wywiad ale nie zarejestrował się w UP i w tym samym okresie była kolejna prokuratura
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 14:54

nie wiem w którym momencie się mylę bo w ogóle nie odniosłaś się do tego co napisałem.
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 16:56

to jaki sens wysyłania wniosku o zatrzymanie prawa jazdy w przypadku gdy PJ juz na twój wniosek zostało zatrzymane ?

odniosłem się wcześniej tylko do wniosku o zatrzymanie prawa jazdy a nie do całego postępowania przeciwko dłuznikowi
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 16:58

to jaki sens wysyłania wniosku o zatrzymanie prawa jazdy w przypadku gdy PJ juz na twój wniosek zostało zatrzymane ?
taki sam jak wysyłanie wniosku do prokuratury gdy jest przez prokuraturę wszczęte już postępowanie.

całe postępowanie względem dłużnika jest bez sensu więc nie dopatrywałbym się w nim drugiego dna.
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 17:08

w przypadku prokuratury każdy okres powinien teoretycznie skończyć się wnioskiem o ściganie ( w przypadku braku współpracy oczywiście)
natomiast w przypadku wniosku o zatrzymanie PJ nie ma sensu wysyłać kolejnego wniosku jeżeli PJ już zostało zatrzymane ( oczywiście na twój wniosek )
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 17:10

pokarz mi jeszcze, który art. ustawy tak mówi.
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 17:14

a Ty swoje
a który mówi że nie można ?
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny