prawo jazdy - zwrot - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 cze 2009, 13:46

Mam pytanko. Jeszcze przy zaliczce zabrałam dłużnikowi prawo jazdy. Teraz kobita nie bierze FA a on podjął pracę. dostarczył mi umowe o prace i pismo od komornika o zajeciu wynagrodzenia. czy teraz moge mu zwrócic to prawo jazdy? jesli tak to na jakiej podstawie?
~Kierownik

Napisano: 17 cze 2009, 14:11

dłużnikowi zwrócili na podstawie takiego pisma które skleciłam

Wójt ......... z związku z przekazanym wnioskiem o zatrzymanie prawa jazdy Panu .................. z dnia ................ informuje, że powyższy wniosek został złożony na podst. art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 22 kwietnia 2005r o postępowaniu wobec dłużników alimentacyjnych oraz zaliczce alimentacyjnej (Dz.U.Nr 86 poz. 732 , zm. Nr 164 poz. 1366). Powyższa ustawa przestała obowiązywać z dniem 30 września 2008r.

Decyzją nr ............... zostało zatrzymane prawo jazdy kategorii B nr ................ Panu ........... przez Wasz organ.

Z uwagi na fakt, że wierzycielka do dnia dzisiejszego nie złożyła wniosku o świadczenie z funduszu alimentacyjnego, nie wystąpiła również z wnioskiem o podjęcie działań wobec dłużnika - Pana .........., Wójt ................ , jako organ właściwy w świetle obowiązującej obecnie ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z dnia 19 października 2007r Nr 192 poz. 1378 z póź.zmianami) nie ma możliwości podjęcia działań wobec powyższego dłużnika alimentacyjnego. Jednocześnie nie ma możliwości prawnej wystąpienia z wnioskiem ustanie przyczyn zatrzymania prawa jazdy.

~ojojj

Napisano: 17 cze 2009, 14:13

wielkie dzięki
~Kierownik

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x