Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. Jesli przywrocono mi zaliczke to powinni zwrocic za okres odwolywania sie.BARDZO PROSZE o pomoc co w tej sytuacji powinnam zrobic?
Jeszcze jedno pytanko-dopiero dowiedzialam sie ze w sierpniu 2008 roku zwracano zaliczki alimentacyjne matkom,ktore zyly w konkubinacie.Nic o tym nie wiedzialam.Czy jeszcze moge starac sie o zwrot,czy juz jest za pozno?
teraz jest już za późno jak został ogłoszony wyrok TK można było składać skargi jeżeli tego nie zrobiłaś nie było podstawy do wypłacenia zaliczki
Mam problem.Zlozylam wniosek o zaliczke alimentacyjna i mi odmowiono,poniewaz nie zaliczono mnie do samotnych matek,wiec odwolalam sie do SKO.Po 5 miesiacach przywrocono mi zaliczke,lecz za poprzednie miesiace w ktorych odwolywalam sie MGOPS nie chce mi wyplacic. - nie rozumiem co znaczy po 5 miesiącach przywrócono mi zaliczkę?
ale nie wiem z czym macie problem
wypłacałaś np 100 zł miesięcznie dłużnika ma do zwrotu 105, zł tj kwota powiększona o te 5%. wpłaca teraz np 60 zł. te 60 dzielisz 30 zł do BP i 30 zł zostaje w gminie