Problem. - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 mar 2014, 22:04

Mam Klienta
który swojego czasu był bezdomny w ostatnim miesiącu wynajął pokój jednak ze względu na brak środków finansowych do dnia jutrzejszego właściciel do godziny 15 musi go zwolnić (w między czasie złożył podanie o pomoc) dziś przeprowadziłam wywiad środowiskowy (bo do dnia jutrzejszego ma jeszcze zapewniony dach nad głową, przyjmując podanie nie miałam pojęcia że klientowi zostanie wymówiony pokój) i co w takim przypadku ? co z decyzją, jutro ma się do mnie zgłosić żeby poinformować mnie o aktualnym miejscu pobytu, oraz ewentualnym umieszczeniu w noclegowni dla bezdomnych
~Anna

Napisano: 04 mar 2014, 12:06

odmowa?
~endrju

Napisano: 04 mar 2014, 12:40

JAK ODMOWA: BYŁ NA MIEJSCU JAK ROBIŁAŚ WYWIAD? bYŁ.
Decyzje niech odbierze na miejscu w ośrodku i kasa a nie poczta
I po problemie.
~Wredna

Napisano: 04 mar 2014, 12:42

problem jest gdyż mam oświadczenie,że klient z dniem dzisiejszym zostaje bez dachu nad głową.
~endrju

Napisano: 04 mar 2014, 12:58

a bez dachu o to chodzi......to schronisko nie ma innego wyjścia tym bardziej ,że nie ma pieniędzy
~Wredna

Napisano: 04 mar 2014, 17:13

No, ale przecież decyzję może odebrać osobiście!
~wrrr...

Napisano: 05 mar 2014, 9:43

Miejsce pobytu a potrzeba pomocy to dwie różne sprawy. Pomoc przyznać do odbioru w kasie.
~iga

Napisano: 05 mar 2014, 10:53

A nie może zapłacić szybko z tej pomocy za ten pokój, żeby jeszcze tam zostać? Pomijając nawet wszelkie inne względy, utrzymanie klienta w środowisku jest zazwyczaj po prostu tańsze niż koszt placówki dla osób bezdomnych.
~Jerzozwierz

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x