Problem
Problem
Mam problem. Pani po raz pierwszy skład wniosek o ŚW, dochód 1100 zł na osobę. Dziecko ma wydane (ponowne) orzeczenie w listopadzie, wniosek o SW złożony w grudniu. Koleżanka z SR twierdzi, że powinnam przyznać normalnie od grudnia, po Pan składa po raz pierwszy wniosek o SW, a nie od złożenia wniosku na komisję. Tłumaczy, że mogłabym przyznać od sierpnia (miesiąca złożenia wniosku na komisję) tylko w przypadku, gdyby Pani miała już wcześniej złożony wniosek o SW. Jak to w końcu jest? 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Re: Problem
koleżanka kłamie
wiem, mówiłam jej o tym zapisie, jednak ona tak jak wyżej opisałam... nie wiem co zrobić...mopsik22 pisze:kłania się art. 18 ust. 3
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Rzuć w nią ustawą, celuj w głowę...kto wie, może ją oświecimala001 pisze: wiem, mówiłam jej o tym zapisie, jednak ona tak jak wyżej opisałam... nie wiem co zrobić...

Koleżanka pracuje ponad 11 lat w SR, ja zaledwie od września dlatego mam wątpliwości...Korowiow pisze:Rzuć w nią ustawą, celuj w głowę...kto wie, może ją oświecimala001 pisze: wiem, mówiłam jej o tym zapisie, jednak ona tak jak wyżej opisałam... nie wiem co zrobić...
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Jeżeli w okresie trzech miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności, zostanie złożony wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego uzależnionego od niepełnosprawności, prawo to ustala się, począwszy od miesiąca, w którym złożono wniosek o ustalenie niepełnosprawności lub stopnia niepełnosprawności.
Koleżanka ma w sumie prawie identyczny zapis w ŚR, więc nie wiem z czym ma problem. Także podtrzymuję swoją propozycję z celnym rzutem ustawą
Koleżanka ma w sumie prawie identyczny zapis w ŚR, więc nie wiem z czym ma problem. Także podtrzymuję swoją propozycję z celnym rzutem ustawą

Oprócz Problem - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
POMOCY DOBRE DUSZYCZKI
wydruk potrącenia
nie ma matki
Analiza i ocena Programu Rodzina 500+
Modyfikacja
zawieszenie działalności
część świadczenia z ROPS a Część z ops
ryczałt/ karta
wzór postanowienia o umorzeniu postępowania 500+
monar
realizacja NP