ryczałt/ karta
ryczałt/ karta
Cześć!
działalność założona w grudniu 2014 r.
bierzemy oświadczenie za styczeń 2015 r. czy oświadczenie za 2014 r.???
działalność założona w grudniu 2014 r.
bierzemy oświadczenie za styczeń 2015 r. czy oświadczenie za 2014 r.???
Re: ryczałt/ karta
ok. a przypadku gdy oświadczają 0 zł to przyjmujecie takie oświadczenie? czy bierzecie za miesiąc w którym w końcu osiągnęli jakiś dochód?
Pytam również odnośnie działalności na zas. ogólnych (np. ktoś oświadcza mi że z działalności założonej dnia 15.10.2015 osiągnął 0 zł dochodu.
Podsumowując czy w przypadku każdej działalności przyjmujecie 0 zł za drugi miesiąc?
Pytam również odnośnie działalności na zas. ogólnych (np. ktoś oświadcza mi że z działalności założonej dnia 15.10.2015 osiągnął 0 zł dochodu.
Podsumowując czy w przypadku każdej działalności przyjmujecie 0 zł za drugi miesiąc?
rozumiem..
trochę to niesprawiedliwe w stosunku do osiągniętych dochodów z tytułu zawartych umów o prace itp.
trochę to niesprawiedliwe w stosunku do osiągniętych dochodów z tytułu zawartych umów o prace itp.
Niby czemu? Przecież jak ktoś zawarł umowę o pracę w GRUDNIU 2014 i w Emp@tii wychodzi dochód 0 zł to nie robisz uzysku ze STYCZNIA 2015.zakręcony pisze:rozumiem..
no oczywiście!
chodzi mi tylko o to że po roku bazowym z pracy muszą przynieść netto za drugi miesiąc (a jak drugi miesiąc był np na 0zł to za kolejny kiedy w końcu był jakiś dochód)
chodzi mi tylko o to że po roku bazowym z pracy muszą przynieść netto za drugi miesiąc (a jak drugi miesiąc był np na 0zł to za kolejny kiedy w końcu był jakiś dochód)
art. 7 ust. 2
dochód za 2014 dzielisz na ilość miesięcy
jeśli miał 0 to liczysz 0 i tyle
dochód za 2014 dzielisz na ilość miesięcy
jeśli miał 0 to liczysz 0 i tyle
Oprócz ryczałt/ karta - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+
POMOCY DOBRE DUSZYCZKI
wydruk potrącenia
nie ma matki
Analiza i ocena Programu Rodzina 500+