Kobietka przyniosła do mnie przy okazji składania nowego wniosku na 500, wyrok sądu prawomocny z dniem 22.02.2018 r., orzeka się w nim rozwód oraz pkt. 4 obowiązuje obie strony do ponoszenia kosztów związanych z utrzymaniem i wychowaniem ich małoletnich dzieci w częściach równych. Oczywiście Pani do tej pory pobierała świadczenia jako mężatka i nie zgłosiła zmiany na czas. W wyroku nie ma zasądzonych alimentów. Razem z wyrokiem przyniosła również ugodę mediacyjną podpisaną przez nią i męża, w której jest, że dzieci będą pod opieką naprzemienną- tydzień u ojca, tydzień u matki. Ugoda mediacyjna jest załącznikiem do protokołu mediacyjnego, który jest podpisany przed mediatora stałego. I teraz nie wiem co robić, czy mogę to traktować jako opiekę naprzemienną i zrobić kobiecie nienależnie pobrane od stycznia w kwocie 250 zł bo od wtedy obowiązuje opieka naprzemienna? czy zgodnie z wyrokiem sądu brak zasądzonych alimentów u Pani i nienależnie pobrane od marca w kwocie całej 500 zł?
czy protokól mediacyjny podpisany przez mediatora stałego my mamy uważać za orzeczenie?
Faktycznie dzieci są pod opieką naprzeminną, bo mam potwierdzenie od ojca i od matki.
pomóżcie