Witam jestem mama 3 synow chce wyjechac do pracy do holandi na max 2-3 miesiace dzieci maja byc pod opieka babci.Czy wystaczy mi pelnomocnictwo notarialne??? W sadzie troche bym czekala na sprawe ;/
Upoważnienie notarialne nie zmienia władzy rodzicielskiej- tego nie da się zrobić notarialnie (do lolka 27).
Upoważnia się do reprezentowania siebie, a nie swoich dzieci. W takim upoważnieniu należy zaznaczyć dokładnie jakiego zakresu czynności będzie dotyczyło. Prawidłowo sformułowane (a notariusz raczej wie jak to zrobić) pozwoli na "załatwianie" spraw w szkole, u lekarza, w ops itd.
Kiedys moja mama korzystala z opieki brala pieniazki i teraz ta babka ktora chodzi na wywiady czasami przychodzi do nas i sprawdza niewiem poco ;/ ostatnio bylam w holandii nie mialam zalatwionego ani przez sad ani przez notariusza i powiedziala ze jak by przyszla nastepny raz a mnie by nie bylo zglasza sprawe do sądu !! Czy Notariusz mi starczy zgoda na to aby podczas mojej nie obecnosci moja mama zajmowala sie dziecmi???????
niech notariusz dokładnie wyliczy, w jakich sprawach matka ma cię reprezentować- w zasadzie to wystarcza- nawet lekarze się nie czepiają a jeżeli faktycznie mama właściwie sprawuje opiekę, to nie ma się czego czepiać drodzy pracownicy socjalni- dajcie spokój dziewczynie- nikt z przyjemności nie jedzie do pracy do Holandii