Problem przy wypełnianiu wniosku o 500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
klansman
Praktykant
Zajmuję się: POF
Kontakt:

Problem przy wypełnianiu wniosku o 500+

Post autor: klansman »

Witam. Proszę o pomoc bo zaciąłem się przy wypełnianiu wniosku.

W zeszłym roku utraciłem dochód i mam to zgłoszone, sytuacja nie zmieniła się. Moja żona utraciła dochód ale uzyskała nowy, również jest to zgłoszone i sytuacja u niej od zeszłego roku nie zmieniła się. Wszystko zgłaszamy na bieżąco.

I teraz moje pytanie. Co mam zaznaczyć we wniosku ? Brak utraty dochodu i brak uzyskania ? Czy zaznaczyć utratę i uzyskanie ?
nowa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Problem przy wypełnianiu wniosku o 500+

Post autor: nowa »

jeżeli w 2017 został utracony dochód to zaznaczasz tak. tak samo jak dochód został uzyskany albo w roku 2017 albo po roku 2017, również zaznaczasz tak. nieważne że już to zgłaszałeś
klansman
Praktykant
Zajmuję się: POF
Kontakt:

Post autor: klansman »

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wysyłam wniosek elektronicznie i chcę go mieć wypełniony poprawnie.

Mam jeszcze jedno pytanie. Żonie kończy się umowa we wrześniu ale dostanie kolejną tym razem na czas nieokreślony. U tego samego pracodawcy, po prostu kontynuacja. I czy to należy zgłosić i dostarczyć kopię nowej umowy ? Czy tylko zmianę pracodawcy należy zgłaszać a kontynuację nie trzeba ?
Robyn
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/DO/DM/FA
Kontakt:

Post autor: Robyn »

Kontynuacji nie zgłaszasz, tylko zmianę pracodawcy :)
ODPOWIEDZ