problem ws. okresu przebywania w rodzinie zastępczej
Re: problem ws. okresu przebywania w rodzinie zastępczej
Też wliczamy, taka była opinia naszego prawnika
nie wliczamy ,mamy kilka decyzji SKO utrzymujących nasze decyzje w mocy. Od 2 lat jedna sprawa leży w sądzie administracyjnym- czekamy na rozstrzygnięcie
zdecydowanie wliczamy tez mam interpretacje ministerstwa, rady prawni są do niczego jesli chodzi o pomoc społeczną
Iza to możesz przesłać tą interpretację na nr 87 6152473. Z góry dziękuję
Interpretacja wliczać, interpretacja nie wliczać, przecież to jasno wynika literalnie z ustawy. Skoro daje ona możliwość \"pozostania w rodzinie\" i tej rodzinie płacona jest pomoc, to rodzina dalej istnieje. Nie można więc pobytu do 18 - natki wliczać a po 18 - stce nie wliczać. Gdyby ustawodawca nie chciał, aby tego okresu doliczać, to umieściłby w przepisie słowa \"do 18 roku życia\'.
Wlicza się, tak samo jak wlicza się okres pobytu w placówce do czasu ukończenia szkoły.
wlicza się. Bułam na szkoleniu, które prowadziła Wyrwicka z MPiPSi sama twierdziła, że się wlicza.
art. 78 ust. 5 ustawy o pomocy społecznej \"Rodzinie, która sprawowała funkcję rodziny zastępczej, przysługuje pomoc pieniężna w wysokości określonej w ust. 3 i 4 również po osiągnięciu przez dziecko pełnoletności, do czasu ukończenia szkoły, w której rozpoczęło naukę przed osiągnięciem pełnoletności, jeżeli nadal przebywa w tej rodzinie\".
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bardzo proszę o przesłanie mi również tej interpretacji. Mój numer telefonu to 58 672 - 27 - 02 lub 58 672 - 40 - 63. Z góry bardzo dziekuję.
Kasia
Oprócz problem ws. okresu przebywania w rodzinie zastępczej - Stare tematy przeczytaj również:
żądanie zwrotu o odpłatność
szukam parcy
Pieniądze z PFRON w 2011r.
dochód dziecka
ustawa o wspieraniu rodzicielstwa zastępczego
...
co ozacza zapis SOLIDARNIE
księgowanie w progmanie
pogotowie rodzinne od kiedy pomoc
wszczęcie postępowania
pcpr
usamodzielniani