Problem z danymi zamieszkania dziecka - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 sty 2019, 9:26

Witam mam takie pytanie czy rodzic musi wpisać we wniosku dane miejsce zamieszkania dorosłego dziecka(przypadek rodzica który miał na utrzymaniu dziecko) i czy wnioskodawca ma obowiązek podpisać informację o przetwarzaniu danych osobowych (RODO)
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 14:53

Uważam, że jak Ci nie wpisze miejsca zamieszkania dziecka to nic takiego się nie stanie, bo wtedy traktujesz jakby zamieszkiwało z rodzicami i taki adres wpiszesz.
Co do RODO ja klauzule informacyjną dołączam do wniosku, ale na szkoleniu z KDR otrzymałam informację, że nie ma konieczności ;)
Gos
Praktykant
Od: 19 sie 2016, 10:09
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 15:15

cojote pisze:Witam mam takie pytanie czy rodzic musi wpisać we wniosku dane miejsce zamieszkania dorosłego dziecka(przypadek rodzica który miał na utrzymaniu dziecko) i czy wnioskodawca ma obowiązek podpisać informację o przetwarzaniu danych osobowych (RODO)
nie musi a system i tak przepuszcza bez adresów
u mnie podpisują RODO ;)
karrina
Referent
Od: 13 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 04 lut 2019, 10:46

Dzięki za pomoc :D :D :D
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2019, 15:38

karrina pisze:
cojote pisze:Witam mam takie pytanie czy rodzic musi wpisać we wniosku dane miejsce zamieszkania dorosłego dziecka(przypadek rodzica który miał na utrzymaniu dziecko) i czy wnioskodawca ma obowiązek podpisać informację o przetwarzaniu danych osobowych (RODO)
nie musi a system i tak przepuszcza bez adresów
u mnie podpisują RODO ;)
Nie do końca się zgodzę, system owszem przepuści ale pojawia się problem, gdy np. "dorosłe dziecko" (któremu jak piszecie, system przypisuje adres rodzica), wystąpi w swojej gminie o KDR dla swojej rodziny... i wtedy system informuje, że nie można przyznać KDR, ze względu na teryt (przypisany do innej gminy)... Nie róbmy sobie wzajemnie problemów, lepiej niech wpisują adresy a my nanośmy je do systemu. Miałam już takie przypadki i musiałam szukać, gdzie i czemu został taki człowiek przypisany a potem "wymuszać" zmianę adresu ...
Aga23
Praktykant
Od: 08 wrz 2017, 14:29
Zajmuję się: DM/DE/KDR

Napisano: 06 lut 2019, 15:45

Nam na szkoleniu mówili że adresy nie są potrzebne bo nie mają wpływu na przyznanie kart, tym bardziej że rodzice często sami nie wiedzą gdzie dzieci mieszkają albo mieszkają za granicą, ale teraz to juz nie wiem co robić, brać te adresy czy nie ?
sylwia92
Stażysta
Od: 07 sty 2019, 12:30
Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny

Napisano: 07 lut 2019, 10:11

wpisywać na miesiąc np. 300 skomplikowanych adresów zbędnych tak naprawdę jeśli chodzi o przyznanie KDR, nie wspominając już o tym, że czasem rodzice nie wiedzą, albo dorosłe dzieci są zameldowane nadal np. u rodziców, wszystko przecież się non stop zmienia gdzie kto mieszka i tak naprawdę nie jesteśmy stanie w żaden sposób zweryfikować owych adresów, a z drugiej strony może się pojawić jakieś ew. wymuszenie cokolwiek to znaczy, to naprawdę trudno tu się zdecydować :lol: czy wpisywać w system czy nie :roll:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x