nie musi a system i tak przepuszcza bez adresówcojote pisze:Witam mam takie pytanie czy rodzic musi wpisać we wniosku dane miejsce zamieszkania dorosłego dziecka(przypadek rodzica który miał na utrzymaniu dziecko) i czy wnioskodawca ma obowiązek podpisać informację o przetwarzaniu danych osobowych (RODO)
Nie do końca się zgodzę, system owszem przepuści ale pojawia się problem, gdy np. "dorosłe dziecko" (któremu jak piszecie, system przypisuje adres rodzica), wystąpi w swojej gminie o KDR dla swojej rodziny... i wtedy system informuje, że nie można przyznać KDR, ze względu na teryt (przypisany do innej gminy)... Nie róbmy sobie wzajemnie problemów, lepiej niech wpisują adresy a my nanośmy je do systemu. Miałam już takie przypadki i musiałam szukać, gdzie i czemu został taki człowiek przypisany a potem "wymuszać" zmianę adresu ...karrina pisze:nie musi a system i tak przepuszcza bez adresówcojote pisze:Witam mam takie pytanie czy rodzic musi wpisać we wniosku dane miejsce zamieszkania dorosłego dziecka(przypadek rodzica który miał na utrzymaniu dziecko) i czy wnioskodawca ma obowiązek podpisać informację o przetwarzaniu danych osobowych (RODO)
u mnie podpisują RODO