Moment żeby złożyć wniosek do prokuratury to: dłużnik nie stawia się na wywiad, wysyłamy do komornika o zaświadczenie o 50% przez 6 ostatnich miesięcy i jeśli nie płacił w każdym miesiącu to wtedy zawiadomienie, decyzja o uznaniu za uchylającego się i gdy stanie się ostateczna zawiadomienie do prokuratury. jeśli się zgłosił to pozostaje jeszcze warunek płacenia przez 6 miesięcy więc dopiero wtedy gdy będzie płacić te 50% przez 6 miesięcy można coś z tym robić jeszcze nie wiem co bo jestem w sprawie na podobnym etapie co Ty... chyba pismo do prokuratury iż wywiązał się z wywiadu, zarejestrował w PUP jeśli nie był zarejestrowany i płacił 50 %... może prokuratura zdąży umorzyć nim minie te 6 m-cy
to jak nie płaci, wystawiłaś decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się i wysłałaś wniosek do prokuratury to ja bym to tak zostawiła niech go ścigają ale może ktoś jeszcze się wypowie
ja bym zostawilła tak jak jest. Dłużnik miał wyznaczony termin na przyjście - nie wywiązał się i cała machina ruszyła. napisałbym tylko informację do oww o komornika o wywiadzie i uwzględniła że stawił się on po terminie.