problem z kwotą dodatku dla zarządcy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
problem z kwotą dodatku dla zarządcy
Witam,
Wnioskodawca zamieszkuje w lokalu socjalnym (zasób gminy) i płaci czynsz w wysokości 25,83 zł miesięcznie + 8,88 zł za komórkę (tego nie wliczam oczywiście do wydatków) a wodę i śmieci płaci "indywidualnie" - wg obowiązujących stawek u poszczególnych operatorów. Dodatek wychodzi mi wyższy niż kwota czynszu. Czy z obliczonego dodatku mam dla zarządcy przelewać tylko do wysokości czynszu a resztę zaliczyć do ryczałtu dla wnioskodawcy? Czy przelewać tak jak wynika z obliczeń? Dodatek wychodzi 91,64 ( w tym dla zarządcy 34,39 a ryczałt 57,25 ).
Poprzedniczka robiła to w ten sposób, ze jeśli dodatek nie przekraczał w takich przypadkach kwoty czynsz+komórka to tak przyznawała jak z obliczeń wynikało.
Bardzo proszę o podpowiedź jak to robicie.
Wnioskodawca zamieszkuje w lokalu socjalnym (zasób gminy) i płaci czynsz w wysokości 25,83 zł miesięcznie + 8,88 zł za komórkę (tego nie wliczam oczywiście do wydatków) a wodę i śmieci płaci "indywidualnie" - wg obowiązujących stawek u poszczególnych operatorów. Dodatek wychodzi mi wyższy niż kwota czynszu. Czy z obliczonego dodatku mam dla zarządcy przelewać tylko do wysokości czynszu a resztę zaliczyć do ryczałtu dla wnioskodawcy? Czy przelewać tak jak wynika z obliczeń? Dodatek wychodzi 91,64 ( w tym dla zarządcy 34,39 a ryczałt 57,25 ).
Poprzedniczka robiła to w ten sposób, ze jeśli dodatek nie przekraczał w takich przypadkach kwoty czynsz+komórka to tak przyznawała jak z obliczeń wynikało.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: problem z kwotą dodatku dla zarządcy
kiedys tez tak robilam...ale przy nowym programie tak sie nie da...pytająca1 pisze: 27 sty 2020, 12:33 Witam,
ogólnie pisza mi wnioskodawcy...ryczałt prosze przekazac zarzadcy...i calosc dodatku przelewam do zarzadcy. Jednak jesli ktos chce w kasie odbierac...teraz juz daje tak...jak to wychodzi faktycznie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Witam, zarządcy powinnaś przekazać 34,39 zł (nie można tego zmieniać do wysokości czynszu!!), wnioskodawcy na jego konto (lub w kasie)57,25 zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
ULAK pisze: 28 sty 2020, 10:42 Witam, zarządcy powinnaś przekazać 34,39 zł (nie można tego zmieniać do wysokości czynszu!!), wnioskodawcy na jego konto (lub w kasie)57,25 zł
Dzięki za odpowiedź
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracą
- Kontakt:
A co w przypadku gdy według obliczeń,dodatek dla zarządcy wychodzi wyższy niż czynsz, czy mogę naliczyć dodatek dla zarządcy do wysokości czynszu a resztę jej wypłacić jak to jest.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
a po co kombinowac...najwyzej u zarzadcy bedzie mala nadplata...choc pierwszy raz widze by kwota do zarzadcy po podziale na ryczalt byla wyzszajako.82 pisze: 14 lut 2020, 10:54 A co w przypadku gdy według obliczeń,dodatek dla zarządcy wychodzi wyższy niż czynsz, czy mogę naliczyć dodatek dla zarządcy do wysokości czynszu a resztę jej wypłacić jak to jest.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracą
- Kontakt:
u nas wychodzi nadpłata na czynszu,i każą mi teraz ręcznie zmieniać do wysokości czynszu, i nie wiem czy tak mogę zrobić
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,PS,
- Kontakt:
Mam identyczna sytuacje - wysokość DM 193,37 zł / dla zarządcy 104,98 zł, ryczałt 88,39 zł/.
Czynsz wychodzi 99,63 zł i nie mam pojęcia co z tym zrobić bo zarządca nie chce kwoty większej niż czynsz.
Czy można całość DM przelać na wnioskodawce / za jego pisemna zgodą / i sam będzie sobie opłacał ? Co robicie w tej sytuacji ???
Czynsz wychodzi 99,63 zł i nie mam pojęcia co z tym zrobić bo zarządca nie chce kwoty większej niż czynsz.
Czy można całość DM przelać na wnioskodawce / za jego pisemna zgodą / i sam będzie sobie opłacał ? Co robicie w tej sytuacji ???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,PS,
- Kontakt:
Czy mogę tak zrobić że kwotę 99,63 zł przesyłam zarządcy, a 5,35 zł na konto wnioskodawcy ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zgodnie z domyślnymi ustawieniami naszej ustawy, dodatek wędruje do zarządcy, ryczałt do wnioskodawcy (na konto lub do odbioru co miesiąc w kasie). Jeśli nie da się przekazać całości zarządcy, przekaż dodatek zarządcy, a ryczałt wnioskodawcy.
Oprócz problem z kwotą dodatku dla zarządcy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
jak obliczyć 1 kWh
tytuł prawny do lokalu
składka zdrowotna Urząd Pracy
działalnośc gospodarcza
cena za 1kWh
Świadczenie uzupełniające dla osób niezdolnych do samodzielnej egzystencji
dodatek ekstra do stypendium z uczelni
dodatek do zaiłku rodzinnego dojazd
czy odliczamy skłądkę KRUS?
nowa proszę o pomoc
prosze o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
Pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego!
Co wliczyć do wydatków?
stypendia na uczelniach
Rozwód a 500 plus
faktura za wodę z poprzedniego miesiąca