Same trudne sprawy. Rodzina w konkubinacie mają wspólne dzieci. Konkubent płaci alimenty na dziecko z poprzedniego związku i ma wszystkie przelewy po 400,00 zł miesięcznie to za cały rok 4 800,00 zł.Każdego roku odliczam mu od dochodu, ale w tym roku ma inną sytuację. W 2018r. od 06 grudnia podjął nową pracę. Więc utraciłam dochód z poprzedniej pracy i policzyłam dochód z nowej pracy, którą podjął 2018r. w kwocie 1 589,00zł netto oraz miał ulgę na dzieci w kwocie 1600,00 zł. Odjęłam mu od tego dochodu 3 189,00 w takiej kwocie zapłacone alimenty i program liczy mu teraz 0 dochodu, a przecież on pracuje cały czas. Jak mam go liczyć, czy tylko odjąć jedne alimenty za grudzień, czy od ulgi też można odejmować, ale wtedy będzie miał 0 dochodu, a dalej pracuje.
wg mnie skoro miał utratę dochodu, to powinnaś proporcjonalnie "utracić" też zapłacone z tego dochodu alimenty.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.