problem z systemem SOW - rejestr płatności - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 kwie 2021, 9:20

witam

taki mam problem:

podpisana była umowa ze studentką w MII, z realizacji której zrezygnowała, ale w rejestrze płatności została - jak się jej pozbyć z tego rejestru? podejrzewam, że może to wpłynąć na sprawozdanie...
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 07 kwie 2021, 11:10

A czy rozwiązanie umowy w SOW nie wystarczy?
Majka1011
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 8:29
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 07 kwie 2021, 12:16

no właśnie nie, umowa rozwiązana a płatność dalej wisi
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 07 kwie 2021, 15:13

A czy ta płatność będzie miała jakiś wpływ na końcowe sprawozdanie? Pieniądze nie poszły. Będę miała podobny przypadek, studentka nie rozliczyła się z umowy, chyba przerwała naukę, zero kontaktu - na szczęście tylko dodatek. Wydaje mi się, że rozwiązanie umowy i będzie ok. Pieniądze nie poszły. Na razie czekam - poszło ostateczne wezwanie na dokonanie rozliczenia z wyznaczonym terminem. Potem rozwiążę umowę.
Majka1011
Stażysta
Od: 27 kwie 2017, 8:29

Napisano: 30 cze 2021, 7:46

My też mamy taki problem, umowa została tylko wygenerowana (nie podpisana przez Dyrektora) i osoba zrezygnowała a jest ujęta w limicie wykorzystanym.
R-MOPS
Praktykant
Od: 08 lis 2018, 13:15
Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON

Napisano: 30 cze 2021, 8:00

Ja miałam podobny problem, studentka zrezygnowała przed podpisaniem umowy, zgodnie z sugestią z SOW (pisałam na skrzynkę do SOW) cofnęłam status umowy do wygenerowana (żeby nie 'wisiała' do podpisu) i przeniosłam wniosek do archiwum. Jednakże nie zmieniło to wysokości wykorzystanego limitu (umowa nadal była ujęta w limicie wykorzystanym), pisałam na skrzynkę w SOW i oni to zmieniali, teraz mam limit zgodny z wykorzystanym dofinansowaniem.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25

Napisano: 30 cze 2021, 8:53

R-MOPS pisze:
30 cze 2021, 7:46
My też mamy taki problem, umowa została tylko wygenerowana (nie podpisana przez Dyrektora) i osoba zrezygnowała a jest ujęta w limicie wykorzystanym.
Limit zmniejsza się w momencie zatwierdzenia wniosku do dofinansowania, a nie w momencie podpisania umowy. Możesz spróbować cofnąć status wniosku do oceny merytorycznej (wtedy limit się ponownie zwiększy) i wtedy go odrzucić.

Swoją drogą problem jest, kiedy wnioskodawca zrezygnuje z dofinansowania po zatwierdzeniu umowy przez dyrektora. Limit zmniejszony i nic z tym nie da się zrobić. Zespół SOW odpisał mi, żeby robić "zwrot dofinansowania" przed wycofaniem wniosku... A co w przypadku kiedy to wnioskodawca sam wycofa wniosek nie informując nawet ośrodka?
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x