niezgodności w raportach - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 lip 2021, 13:20

Czy zgadzają się wam raporty z Aktywnego samorządu w SOW?
U nas za każdym razem nie uwzględnia wszystkich wniosków, niektóre znikają bezpowrotnie albo np. w przypadku dwóch wniosków robionych dokładnie w tym samym czasie, o tym samym statusie jeden jest uwzględniony w sprawozdaniu inny nie. Niezgodności dotyczą zarówno kwot w zawartych umowach jak i kwot wypłaconych, liczby wniosków itp.
Każdorazowo zgłaszamy błąd, piszemy wiadomość e-mail, szczegółowo rozpisując sytuacje, kolumnę wniosek błędne dane. Am dostajemy zdawkowe odpowiedzi na zasadzie, czy zapoznałyśmy się z wytycznymi raportów, albo że tak dany wniosek ma inny status (a wg wytycznych przy takim statusie powinien być uwzględniony w kwotach przyznanych i wypłaconych). I na zasadzie że na pewno to nasz błąd. Niektóre uwagi wgóle nie doczekują się odpowiedzi.
I chociaż zajmuję się aktywnym samorządem o samego początku, to widząc te generowane raporty nic mi się nie zgadza.
GabrielaGW
Praktykant
Od: 21 cze 2021, 14:21
Zajmuję się: dofinansowania PFRON

Napisano: 23 lip 2021, 7:52

Ja miałam problem z raportem o kontrolach, nie uwzględniał mi wszystkich danych, pisałam do SOW, żeby jakoś to poprawili ale dowiedziałam się, że np. jeśli w B1 ktoś ma orzeczenie N a do tego zaświadczenie o niesprawnych obu rękach to raport już tego nie widział bo osoba składająca wniosek nie zaznaczyła że ma R z dysfunkcją obu kończyn górnych tylko N, podobnie przy A1. Musiałam więc sama dla siebie poprawić tabelkę i zachować w swoim archiwum, w raporcie natomiast dalej mam błędy.

Podobnie w raporcie 18, jeśli ktoś zwracał niewykorzystane dofinansowanie np. przy zadaniu D (zaliczka) lub przy MII (bo okazało się że czesne jest tańsze) i robiłam zwrot tej nadpłaty, to system w raporcie pomniejsza wartość umowy i wychodzi że umowy zawarliśmy na mniejszą kwotę niż wypłaciliśmy, no więc poprawiłam ten raport u siebie i wysłałam do Oddziału wersję z SOW i swoją.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x