problem z systemem SOW - rejestr płatności

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

problem z systemem SOW - rejestr płatności

Post autor: Tomasz1981 »

witam

taki mam problem:

podpisana była umowa ze studentką w MII, z realizacji której zrezygnowała, ale w rejestrze płatności została - jak się jej pozbyć z tego rejestru? podejrzewam, że może to wpłynąć na sprawozdanie...
Majka1011
Stażysta
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Re: problem z systemem SOW - rejestr płatności

Post autor: Majka1011 »

A czy rozwiązanie umowy w SOW nie wystarczy?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

no właśnie nie, umowa rozwiązana a płatność dalej wisi
Majka1011
Stażysta
Kontakt:

Post autor: Majka1011 »

A czy ta płatność będzie miała jakiś wpływ na końcowe sprawozdanie? Pieniądze nie poszły. Będę miała podobny przypadek, studentka nie rozliczyła się z umowy, chyba przerwała naukę, zero kontaktu - na szczęście tylko dodatek. Wydaje mi się, że rozwiązanie umowy i będzie ok. Pieniądze nie poszły. Na razie czekam - poszło ostateczne wezwanie na dokonanie rozliczenia z wyznaczonym terminem. Potem rozwiążę umowę.
R-MOPS
Praktykant
Zajmuję się: dofinansowanie ze środków PFRON
Kontakt:

Post autor: R-MOPS »

My też mamy taki problem, umowa została tylko wygenerowana (nie podpisana przez Dyrektora) i osoba zrezygnowała a jest ujęta w limicie wykorzystanym.
lena8
Referent
Kontakt:

Post autor: lena8 »

Ja miałam podobny problem, studentka zrezygnowała przed podpisaniem umowy, zgodnie z sugestią z SOW (pisałam na skrzynkę do SOW) cofnęłam status umowy do wygenerowana (żeby nie 'wisiała' do podpisu) i przeniosłam wniosek do archiwum. Jednakże nie zmieniło to wysokości wykorzystanego limitu (umowa nadal była ujęta w limicie wykorzystanym), pisałam na skrzynkę w SOW i oni to zmieniali, teraz mam limit zgodny z wykorzystanym dofinansowaniem.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Kontakt:

Post autor: Milosz90 »

R-MOPS pisze: 30 cze 2021, 7:46 My też mamy taki problem, umowa została tylko wygenerowana (nie podpisana przez Dyrektora) i osoba zrezygnowała a jest ujęta w limicie wykorzystanym.
Limit zmniejsza się w momencie zatwierdzenia wniosku do dofinansowania, a nie w momencie podpisania umowy. Możesz spróbować cofnąć status wniosku do oceny merytorycznej (wtedy limit się ponownie zwiększy) i wtedy go odrzucić.

Swoją drogą problem jest, kiedy wnioskodawca zrezygnuje z dofinansowania po zatwierdzeniu umowy przez dyrektora. Limit zmniejszony i nic z tym nie da się zrobić. Zespół SOW odpisał mi, żeby robić "zwrot dofinansowania" przed wycofaniem wniosku... A co w przypadku kiedy to wnioskodawca sam wycofa wniosek nie informując nawet ośrodka?
ODPOWIEDZ