Witam
Mam taki problem w sygnity w dodatku energetycznym
Wprowadzam wniosek osoby która od stycznia ma przyznany dodatek mieszkaniowy , i po kwalifikacji i wydaniu decyzji pisze mi ze brak jest dodatku mieszkaniowego a to nie prawda co zrobić w takiej sytuacji
problem z wnioskiem
Re: problem z wnioskiem
Prawdopodobnie osoba ta jest zapisana w bazie danych sygnity dwa lub więcej razy np. Jan Kowalski pesel 111111111 i Jan Kowalski bez peselu i wybrałaś tego Kowalskiego do którego nie był przypisany dodatek mieszkaniowy. Spróbuj i daj znać czy faktycznie tak było.
Właśnie nie osoba jest wpisana tylko że ma dodatek mieszkaniowy
Wiem o co ci chodzi, miałam taką sytuację. Mówię ci, że ta osoba jest wpisana dwa lub więcej razy w bazie danych i dla jednej z nich jest przydzielony dm a na drugą zrobiłaś de i dlatego tak wyszło. Cofnij zatwierdzenie decyzji, usuń ją i cofnij wniosek, potem wyszukaj w tym wniosku tą osobę i sprawdź czy nie widnieje w bazie danych kilkakrotnie, następnie spróbuj przypisać tą drugą osobę pod tym samym nazwiskiem do wniosku. Czasami jedna osoba jest zapisana dwa lub więcej razy z peselem i bez. Wiem co piszę.
i jak problem rozwiązany ?
też kiedyś miałam ten sam problem jak weszły dodatki energetyczny, ale nie pamiętam z czego to wynikało. Jeżeli nie pomogą rady Pusi to jak wejdziesz w decyzję gdzie pisze decyzja odmowna to rozwijasz zakładkę i wybierasz decyzja pozytywna lub tp. nie pamiętam dokładnie i zaznaczasz na jaki okres przyznajesz dodatek energetyczny i w jakiej wysokości
też kiedyś miałam ten sam problem jak weszły dodatki energetyczny, ale nie pamiętam z czego to wynikało. Jeżeli nie pomogą rady Pusi to jak wejdziesz w decyzję gdzie pisze decyzja odmowna to rozwijasz zakładkę i wybierasz decyzja pozytywna lub tp. nie pamiętam dokładnie i zaznaczasz na jaki okres przyznajesz dodatek energetyczny i w jakiej wysokości
Oprócz problem z wnioskiem - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
POMOCY!!!!
CO ROBIĆ
DM wstrzymany
Kontrola NIK
Kontrola NIK
opłata skarbowa
co robić
Kontrola NIK
sładka zdrowotna
umowa
Wzór sprawozdania.
dot.wyjasnienia do sprawozdania
Rozliczenie dod. energetycznych za 2015r. - WARM-MAZ.
War.-Maz. styczeń wypłata
rozliczenie de za 2015r. podkarpacie
umowa kompleksowa