Problem z wprowadzeniem lokalu do już istniejącego budynku w zone - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 mar 2024, 11:10

Chciałam wprowadzić dodatek mieszkaniowy do systemu i napotkałam na taką przeszkodę. Budynek jest już w bazie danych, ale jest to budynek wielomieszkaniowy i ma tylko ulicę z nr bez nr lokali. Czy wpisujemy dodatek do tego adresu bez względu na jaki lokal ? Próbowałam wprowadzić ten budynek z lokalem, ale wychodzi bzdura, gdyż dodaje się nowy budynek na mapce, a przecież ten już istnieje. Proszę o pomoc jak wprowadzacie dane w takim budynku ?
EwikF
Praktykant
Od: 13 sty 2021, 15:02
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 06 mar 2024, 16:12

EwikF pisze:
06 mar 2024, 11:10
Chciałam wprowadzić dodatek mieszkaniowy do systemu i napotkałam na taką przeszkodę. Budynek jest już w bazie danych, ale jest to budynek wielomieszkaniowy i ma tylko ulicę z nr bez nr lokali. Czy wpisujemy dodatek do tego adresu bez względu na jaki lokal ? Próbowałam wprowadzić ten budynek z lokalem, ale wychodzi bzdura, gdyż dodaje się nowy budynek na mapce, a przecież ten już istnieje. Proszę o pomoc jak wprowadzacie dane w takim budynku ?
wchodzisz w swiadczenia socjalne....masz opcję NOWY...klikasz i jest "Wybierz budynek z listy Twoich budynków lub dodaj nowy" wpisujesz w rubrykę nazwę ulicy i budynku np mickiewicza 20....wyskakuje Ci adres ten...a pod adresem jest dodaj lokal dla tego formularza...klikasz na adres ten by byl aktywny a następnie na napis dodaj lokal....i wpisujesz nr lokalu ...następnie jak wciśniesz "dalej" przechodzisz od razu do formularza gdzie zaznaczasz dodatki mieszkaniowe, świadczenie pieniężne wpisujesz kwotę dodatku z 6 mies...datę wydania decyzji oraz okres przyznania i ja wpisuje czy to jest ryczałt na opał za bra co, cw,gazu i po temacie:)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 06 mar 2024, 16:13

:-) pisze:
06 mar 2024, 16:12
EwikF pisze:
06 mar 2024, 11:10
wchodzisz w swiadczenia socjalne....masz opcję NOWY...klikasz i jest "Wybierz budynek z listy Twoich budynków lub dodaj nowy" wpisujesz w rubrykę nazwę ulicy i budynku np mickiewicza 20....wyskakuje Ci adres ten...a pod adresem jest dodaj lokal dla tego formularza...klikasz na adres ten by byl aktywny a następnie na napis dodaj lokal....i wpisujesz nr lokalu ...aaaa....zaznaczasz ptaszkiem nie x następnie jak wciśniesz "dalej" przechodzisz od razu do formularza gdzie zaznaczasz dodatki mieszkaniowe, świadczenie pieniężne wpisujesz kwotę dodatku z 6 mies...datę wydania decyzji oraz okres przyznania i ja wpisuje czy to jest ryczałt na opał za bra co, cw,gazu i po temacie:)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 07 mar 2024, 10:18

Dziękuję bardzo
EwikF
Praktykant
Od: 13 sty 2021, 15:02
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU