Problem z zamieszkaniem dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 08 mar 2017, 10:47

Nie wiem jak zrobić z wnioskiem o świadczenia Pani złożyła wniosek na 4 dzieci na zasiłek rodzinny przy składaniu wniosku oświadczyła, że ona z dwojgiem dzieci mieszka na naszym terenie a dwoje dzieci mieszka z mężem w innej miejscowości około 300km od nas. Cały czas żyją w związku. Nie mają rozwodu ani separacji. Starsze dzieci chodzą do liceum i gimnazjum w Warszawie i mieszkają z ojcem. Młodsze dzieci nie chodzą jeszcze do szkoły i mieszkają z matką u nas. Wszyscy razem są tylko w weekendy. W Warszawie nie chcą jej przyznać świadczeń bo u nich nie mieszka. Nie wiem co zrobić czy można przyznać wszystkie przysługujące świadczenia i na starsze dziecko dojazdy, bo ona nie chce dojazdów ani internatu na to dziecko. Zaświadczenie ze szkoły ma dołączyć do wniosku.
eska
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 13:34

Miałam kiedyś podobną sytuację
- u mnie wniosek składał ojciec na 1 dziecko
- na drugim końcu Polski matka składała na 2 dzieci
Ponieważ to było małżeństwo w konflikcie... była wymiana telefoniczna z Tamtym OPS i przesyłanie fax-em oświadczeń współmałżonka.
Ja robiłam decyzję ojcu na to dziecko ktore było pod jego opieką. Wysyłałam fax-em decyzję do drugiego OPS.Drugi OPS robił decyzje matce na te dzieci które były pod jej opieką.
Na szczęście zrobili porządek - są już po rozwodzie.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 08 mar 2017, 13:41

Art 27 ust. 2 uośr. Oczywiście wszystkie dokumenty dot. sytuacji rodzinnej i dochodowej rodziny, dot. zarówno matki, jak i ojca.
lenna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x