W rodzinie jest dwójka uczących się dzieci, ja mam przyznać zasiłek szkolny tylko na jedno dziecko. jak to uzasadnić, jak to zrobić czy wogóle tak można? Prosze o podpowiedź
gość37 pisze:ja mam przyznać zasiłek szkolny tylko na jedno dziecko
Dlaczego? Ustawa o systemie oświaty Ci tak kazała?
Prosze o podpowiedź
Daj trochę więcej danych na temat sprawy.
Co to za zdarzenie losowe?
Czy matka złożyła jeden wniosek na jedno dziecko czy dwa wnioski na dwójkę dzieci?
Wyjaśnij sprawę z tym tajemniczym "przyznaniem tylko na jedno dziecko"
Napisz na jakim poziomie edukacyjnym są... czy chodzą do podstawówki czy do "zerówki".
to żeby przyznać zadecydowała władza najwyższa , ja mam przykazane przyznać jeden zasiłek. Jest dwójka uczących. matka dopiero złoży wniosek dlatego pytam czy wogóle moge przyjąc na jedno dziecko wiedząc że jest dwójka i jak ot uzasadnić. Zdarzenie losowe dotyczy ojca a nie dzieci.
Sprawa wygląda tak:
Jak matka złoży jeden wniosek to przyznasz jeden zasiłek.
Jak złoży dwa wnioski to przyznasz dwa zasiłki - władza najwyższa nic tu nie poradzi bo nie da zrobić odmowy z uzasadnieniem "bo wójt się nie zgodził na 2 zasiłki".
Moja rada jest taka: pogadaj z przełożonymi ile fizycznie pieniędzy możesz klientce przyznać. Maksymalna kwota jednego zasiłku to 620 zł. Dwa zasiłki to 1240 zł.
Jeżeli dostaniesz zgodę na 620 zł to przyznaj 2 zasiłki po 310 zł każdy.
Zasiłek nie musi być przyznany w maksymalnej kwocie. A nie można ignorować faktu, że kobieta ma 2 dzieci i może złożyć 2 wnioski. Poza tym to kiepsko wygląda.